Café La Touche wordt Bij de Buurman

0
De aankondiging van de komst van Bij de Buurman is luidt en duidelijk (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het pand aan de Oosterwal, waar café La Touche afgelopen voorjaar de deuren sloot, heeft weer een toekomst als horecazaak. Medio deze maand beginnen vader Ron en dochter Liselotte Buurman er ‘Bij de Buurman’. Dit wordt de plek voor lunch en aangeklede borrel, vergezeld van mooie wijnen en een flink assortiment aan (speciaal) bieren.

De komst van de nieuwe zaak wordt al aangekondigd via het grote raam aan de voorzijde. Die aankondiging is voorzien van een ‘kijkgat’ voor wie de nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en alvast een blik naar binnen wil werpen. Via het scannen van een QR-code op het raam en aansluitende aanmelding op het Instagram-account van Bij de Buurman kan een borrel voor twee worden gewonnen.

De exacte openingsdatum staat nog niet vast. “We denken nog zo’n twee weken nodig te hebben”, zegt Liselotte.

Ervaring

Ron Buurman kennen veel Lochemers en nog veel meer Barchemers van de Groene Jager, waar hij jarenlang de scepter zwaaide. Dochter Liselotte heeft ook de nodige ervaring in de horeca. “Ik groeide op in de Groene Jager dus het is me met de paplepel ingegoten. Ik studeerde in Utrecht media & communicatie en was ook daar actief in de horeca. Ik deed onder meer de marketing en reserveringen voor een mooi restaurant.”

Op de vraag of het niet gewaagd is om als vader en dochter samen een zaak te beginnen zegt ze: “Dat gaat goed komen. We zijn allebei hartstikke eigenwijs maar hebben dezelfde passie en liefde voor het vak. We kennen elkaar door en door en vullen elkaar goed aan. Mijn vader is de wijnkenner en ik weet veel van speciale biertjes.”

Plannen

Plannen voor de wat langere termijn zijn er ook al. Het is de bedoeling om in januari te verbouwen. Dan wordt het voorste gedeelte van de linker binnenmuur verwijderd en de naastgelegen ruimte erbij getrokken. Dat is het gedeelte waar ‘La Thuus’ op de ramen prijkt(e). Dan ontstaat er ook meer ruimte voor de keuken.

In de week voor de opening laten we vader en dochter Buurman nog wat uitgebreider aan het woord.