Vader en dochter beginnen samen aan horeca-avontuur

0
Liselotte en Ron Buurman zijn samen begonnen met Bij de Buurman (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Ron (59) en Liselotte (30) Buurman begonnen twee weken geleden samen aan horeca-avontuur. Café Bij de Buurman aan de Oosterwal is er voor lunch en borrel. Maar ook liefhebbers van een goede glas wijn en speciaal-bieren komen aan hun trekken. De doelgroep is breed. “Voor Lochemers die gezelligheid zoeken”, zo zeggen vader en dochter zelf.

Ron Buurman trok eind vorig jaar de deur van hotel De Groene Jager in Barchem voor de laatste keer achter zich dicht. Dat hij dik een half jaar later een café in Lochem zou uitbaten kon hij toen niet bevroeden. “Ik had eigenlijk helemaal nog geen plannen maar ik werd benaderd door eigenaar van dit pand. Die wilde graag dat de horecabestemming bleef. Daar moest ik wel even over nadenken. Alleen wilde ik het zeker niet doen en dus vroeg ik Liselotte of ze mee wilde doen”, legt hij uit.

Marketing

En Liselotte wilde dat wel. Ze studeerde communicatie en digitale media in Utrecht. Ze groeide in feite op in de horeca en ook tijdens haar studie werkte ze in die branche in de Domstad. “Ik stond achter de bar van een restaurant en ik deed daar ook de digitale marketing en de reserveringen.” Op de vraag hoe ze haar toekomst ziet zegt ze: “Mijn toekomst ligt voorlopig hier. Hier ga ik voor en verder vooruit kijk ik nog niet.”

Ron was in Barchem vooral in de keuken te vinden. “Daarnaast was De Groene Jager een hotel, dus op die manier kwam ik wel met de gasten in contact. Het was intensief werk. In een café als deze heb je een heel andere band met je gasten.”

Uitbreiding

Aan het voormalige café La Touche is nu nog niet heel veel veranderd. Het oogt binnen wat lichter en ruimer dan voorheen, met name doordat de muren nu wit zijn. De grote verandering komt pas vanaf januari. Dan wordt de benedenverdieping van het pand ernaast bij de zaak aangetrokken. Dat betekent meer ruimte aan de voorzijde van het café, terwijl achter een veel ruimere keuken ontstaat. In het belendende pand wordt de bovenverdieping verhuurd als woonruimte.

Ron Buurman zegt: “Sinds we open zijn hebben al veel oude klanten van La Touche bij ons gekeken wat er is veranderd. De eerste dagen zijn goed verlopen.” Het café beschikt over een populair en zonnig terras waar het op mooie dagen goed toeven is. De nazomer werkt momenteel lekker mee.

Wijnen en bieren

Ron is een wijnkenner. Bij De Groene Jager hield hij onder de naam ‘Wijnhuis Barchem’ al regelmatig goedbezochte proeverijen. Die staan in Lochem vanaf november ook gepland. En Liselotte is thuis in speciaal-bieren. “Dat is uit interesse geboren. We proberen hier vooral ook regionale bieren aan te bieden, zoals van de Heeren van Borculo.” Daarvan vloeit binnenkort een triple uit de tap. Het café heeft 8 tapkranen. Uit drie daarvan komt nu Grolsch pils, Grolsch Weizen en het Italiaanse Peroni. Uitbreiding volgt spoedig. Mogelijk zelfs een bier met een wel heel toepasselijke naam: ‘Buurmannen’. Dit in Apeldoorn gebrouwen bier komt eerst op fles en later mogelijk van de tap.

Kaart

Op de kaart van Bij de Buurman staan diverse borrelplanken, belegde broodjes en salades. Het café is geopend van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 23.00 uur en op maandag van 16.30 tot 23.00 uur. Op zondag is de zaak gesloten. De keuken is telkens tot 22.30 uur geopend.

Ron en Liselotte Buurman zijn, zeker in het begin, bijna dagelijks samen aanwezig. Als het goed loopt is niet ondenkbaar dat de volgende zomer wordt uitgekeken naar extra hulp.

Zie ook:
www.bijdebuurmanlochem.nl
www.facebook.com/bijdebuurman