Café Bij de Buurman weer open na flinke uitbreiding

0

LOCHEM – Toen ze in de nazomer van 2021 hun zaak openden kondigden Ron en Liselotte Buurman al een uitbreiding aan van Bij de Buurman aan de Oosterwal. De verbouwing nam wat meer tijd in beslag dan vooraf gedacht, maar sinds week is het resultaat voor iedereen te bewonderen.

De eigenaar van het pand heeft ook het naastgelegen pand in bezit. Daarin bevond zich al een ruime keuken en opslagruimte en aan de voorkant is een doorbraak gemaakt, waardoor de zaak in een klap bijna anderhalf keer groter is geworden. De gezellige inrichting nodigt uit voor borrel, lunch of diner. Tot nu toe was het behelpen met een heel klein keukentje, maar nu is Ron Buurman weer in zijn element. Hij was in zijn vorige zaak, De Groene Jager in Barchem, ook altijd vooral in de keuken te vinden. Dochter Liselotte is met name actief in de bediening.

Lees verder onder de foto…

Het terras van Bij de Buurman (foto: LochemsNieuws)

Avondmaal

Bij de Buurman beschikt over een lunchkaart en dat is niet veranderd. Het avondmaal bestaat uit wisselende gerechten op basis van seizoensproducten. Via Instagram wordt steeds gedeeld wat de pot schaft. Vegetariërs kunnen erop rekenen dat er ook voor hen altijd een gerecht beschikbaar is.

Voor de komende tijd hopen Ron en Liselotte dat de zomer hen goed gezind is en dat veel gebruik wordt gemaakt van het terras. Daar schijnt de zon een groot deel van de dag uitbundig. Wat is gebleven is de mogelijkheid om een drankje te drinken, al dan niet met borrelplank. Of koffie met iets lekkers.

Proeverijen

Ron Buurman is een uitgesproken wijnkenner en het is de bedoeling dat regelmatig proeverijen worden gehouden. Ook daarvoor is de uitbreiding van de zaak een uitkomst. Naast de proeverijen, die op zondag worden gehouden wordt gedacht een muziekavonden, bijvoorbeeld met jazz. Zonder speciale activiteiten is de zaak op zondag gesloten, net als op maandag.

Liselotte is de bierspecialist van de twee en er zijn dan ook veel soorten verkrijgbaar van zowel het vat als uit de fles. Voor de liefhebbers worden vanaf nu ook borrelplanken en kookboeken verkocht. Die borrelplanken van het merk Bowls and Dishes zijn gemaakt van olijfhout en worden ook in het café zelf gebruikt.

Lees verder onder de foto…

Het nieuwe gedeelte van Bij de Buurman (foto: LochemsNieuws)

Keidagen

Bij de Buurman is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Tijdens de komende Keidagen doet het café mee met de Nacht van Lochem en op vrijdag en zaterdag gelden dan ruimere openingstijden. De munten die door een groot aantal Lochemse horecabedrijven en de schouwburg worden uitgegeven zijn dan ook geldig bij Bij de Buurman. Tijdens het feest is er een buitenbar.

Bij de Buurman
Oosterwal 24
Lochem
tel. 0573 78 52 87
e-mail: info@bijdebuurmanlochem.nl
instagram.com/bijdebuurman

Bij de Buurman (foto: LochemsNieuws)