Verkoop pand maakt einde aan café La Touche

0
Bert van Tuijl achter de bar van La Touche (foto: Lennart Stolte)

LOCHEM – Het pand van café La Touche aan de Oosterwal is verkocht. De verkoop maakt een einde aan het café dat vorige maand precies 20 jaar werd gerund door Martine Klein Wassink en Bert van Tuijl. De koper is een particuliere investeerder die gaat proberen de benedenverdieping te verhuren als horeca-object maar of het een café blijft is dus lang niet zeker.

De bovenverdieping is een appartement dat al verhuurd is. Bert van Tuijl zegt opgelucht te zijn dat het pand nu verkocht is. “Het stond al heel lang te koop. In deze tijd verwacht je het eigenlijk niet, maar in de week voor Kerst was er ineens toch belangstelling, en toen ging het allemaal snel”, zo zegt hij.

Geen eindstation

De eigenaren van La Touche hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat het horecabedrijf niet hun eindstation zou zijn. Martine werkt al zo’n 10 jaar als onderwijsassistente bij het Staring College. En hoewel Bert altijd veel klanten aan zich wist te binden ziet ook hij uit naar een nieuwe uitdaging. Wat dat gaat worden weet hij nu nog niet.

Het einde komt nu abrupt en de eigenaren vinden het wel spijtig dat ze hun 20-jarig jubileum én hun afscheid niet met de cafébezoekers kunnen vieren. Bert zegt: “De overdracht staat gepland voor 1 mei. Ik ga ervan uit dat de natte horeca nog wel enige tijd gesloten moet blijven. En als het bijvoorbeeld vanaf 1 april weer zou mogen, heeft het geen zin op de zaak voor zo korte tijd weer op te starten.”

Fantastische jaren

Het jubileum ging overigens niet helemaal ongemerkt voorbij. Vaste klanten boden een fotoboek aan met mooie herinneringen en wensen aan het adres van Martine en Bert. “Dat vonden we erg mooi. En nu sluiten we, toch nog onverwachts, dit hoofdstuk af”, zo zegt hij. Om eraan toe te voegen: “We hebben 20 fantastische jaren gehad en willen iedereen bedanken die ons in die tijd een warm hart hebben toegedragen.”