Burgemeester: ‘Zoek naar het beste in uzelf en de ander’ [video]

0

LOCHEM/GORSSEL – In een videoboodschap vraagt burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve aandacht voor de ontwikkelingen rond het coronavirus. Onder de titel ‘Code zwart dreigt in de zorg’ zegt hij dat we wellicht aan de vooravond staan van de donkerste dagen van de coronacrisis, die samenvallen met de donkerste dagen van het jaar. Hij doet een beroep op iedereen om het best in zichzelf en de ander te zoeken.

Hij wijst op de druk op huisartsen, medewerkers in de thuiszorg, in de verpleeg- en verzorgingshuizen en in ziekenhuizen. “Misschien kunnen we niet meer alle zorg leveren en krijgen die we gewend zijn”, aldus de burgemeester.

Zoek wat mooi is

Daarna volgt de oproep om elkaar te steunen en op zoek te gaan naar wat mooi is. Een boek, een schilderij of een liedje zijn enkele voorbeelden. Mensen die kleine initiatieven in hun straat, buurt of kern starten om moois te delen, kunnen een beroep doen op een kleine subsidieregeling. Dat kan zorgen voor een zetje in de rug van noaberschap.

Elkaar opzoeken

De gemeenteraad nam afgelopen maandag een motie aan waardoor die kleine financiële ondersteuning mogelijk werd. Lees HIER een eerder bericht hierover. Het maakt niet uit wat het is, als het maar zorgt voor saamhorigheid. “We moeten elkaar opzoeken. Want we zijn op zoek naar het beste in elkaar”, zo klinkt het.

Sebastiaan van ‘t Erve sluit af met: “Heb lief. Hou vol. Samen komen we hier doorheen.”