Gemeentesecretaris Renger Starke zwaait in maart af

0
Gemeentesecretaris Renger Starke draagt het stokje over aan een opvolger (bron: gemeente Lochem)

LOCHEM – Gemeentesecretaris Renger Starke treedt op 1 maart 2022 terug. Omdat zijn pensioendatum in zicht komt, zou hij na de verkiezingen van 16 maart maar kort kunnen samenwerken met het nieuwe college dat daarna aantreedt. De gemeente gaat op zoek naar een opvolger.

De hoop is om de start van het nieuwe college te laten samenvallen met het aantreden van de nieuwe gemeentesecretaris. De oude en de nieuwe secretaris kunnen nog een tijdje samen optrekken, waardoor de zaken goed worden overgedragen, zo is het idee.

25 jaar

Het dienstverband van Renger Starke eindigt formeel op 1 oktober, maar door verlofdagen zal hij de deur van het gemeentehuis al ruim daarvoor voor de laatste keer achter zich dichttreken. Zijn carrière bij de gemeente Lochem bestrijkt op zijn pensioendatum precies 25 jaar. Hij kwam binnen op de afdeling financiën, destijds nog in het huidige Stadshuus aan de Markt 3.

In 2005 werd hij adjunct-directeur en concerncontroller. Na een korte tijd te hebben gefunctioneerd als waarnemend gemeentesecretaris/directeur trad hij in februari 2014 aan in zijn huidige functie.

Directeur

Gemeentesecretaris is de traditionele naam van de functie die tegenwoordig algemeen directeur wordt genoemd. Deze is eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie. De secretaris/directeur geldt als de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders.