Brede steun voor petitie Steun bewoners Bloemenkamp Gorssel

0
De Bloemenkamp in Gorssel (bron: vastgoedzorgsector.nl)

GORSSEL – De petitie ‘Steun bewoners Bloemenkamp Gorssel’ heeft in totaal al ruim 1000 handtekeningen opgeleverd. Zo’n 550 daarvan kwamen binnen via de online-petitie en de rest via lijsten die op diverse plaatsen in Gorssel liggen. De actie loopt nog tot 10 november. Tekenen kan via DEZE link.

De 22 nog overgebleven bewoners van de 39 sociale huurwoningen in de Bloemenkamp ervaren de steun als hartverwarmend, zo laten ze weten via een persbericht. Zij ervaren echter ook in toenemende mate stress en een gevoel van onveiligheid omdat nu al 11 appartementen leeg staan. Er staan geregeld verhuiswagens voor de deur. Eigenaar VGZ/Habion wil het complex slopen en herbouwen in het duurdere segment. De timing wordt als beroerd ervaren, omdat er juist nu bijna geen andere sociale huurwoningen beschikbaar zijn. Plannen voor nieuwbouw laten nog op zich wachten.

Reacties

Citaat uit het persbericht van de bewoners: “VGZ heeft geen plan voor vervangende bouw van 39 sociale huurwoningen voor de bewoners van de Bloemenkamp. Veel ondertekenaars geven uiting aan hun onbegrip voor dit beleid van VGZ/Habion: ‘asociaal’, ‘onfatsoenlijk’, ‘wanbeleid’ en ‘waar moeten deze mensen naar toe?’ voegen zij toe aan hu ondertekening.’

De petitie wordt in de loop van november overhandigd aan de eigenaar VGZ/Habion in Leidsche Rijn. Daarnaast wordt de petitie ter kennisgeving overhandigd aan het gemeentebestuur en gemeenteraad van de gemeente Lochem en de Dorpsraad Gorssel. De initiatiefnemers zien de petitie als een signaal van solidariteit en zorg voor elkaar vanuit de lokale samenleving.

Eigenaar

VGZ is eigenaar van het complex in Gorssel en woningcorporatie Habion regelt de verhuur. De woningen moeten over twee jaar leeg zijn. Die termijn maakt deel uit van een sociaal plan dat de eigenaar heeft opgesteld. Dat plan voorziet echter niet in vervangende woningen voor de bewoners, van wie sommige ruim 90 jaar zijn. Terugkeren na nieuwbouw is voor velen niet weggelegd vanwege de prijs van de woningen die zijn gepland. Die vallen niet langer in de categorie sociale huur.

Lees HIER een eerder artikel over deze kwestie.