Bijna 100-jarige nodigt burgemeester persoonlijk uit voor verjaardag

0
Mevrouw Ter Schegget kwam de burgemeester hoogstpersoonlijk uitnodigen voor haar verjaardag (foto: gemeente Lochem)

LOCHEM – Woensdagochtend tegen 11.00 uur bezocht de 99-jarige mevrouw Ter Schegget het gemeentehuis aan de Hanzeweg. Haar doel? Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve persoonlijk uitnodigen voor haar 100-ste verjaardag die ze op 21 december hoopt te vieren.

Mevrouw Ter Schegget woont in woon- en zorgcentrum Gudula in Lochem. Dat ze de uitnodiging voor haar verjaardag zelf wilde brengen vond de burgemeester bijzonder genoeg om daar tijd voor vrij te maken. Hij ontving zijn gast in de B&W-kamer. Op de uitnodiging prijkt de toepasselijke tekst: ‘Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen’.

Wensactie
Het bezoek komt voort uit een wensactie, georganiseerd door Stichting Vrienden van Gudula. De Stichting zet zich in voor extra’s voor bewoners van Zorggroep Sint Maarten. Het gaat om uitjes en leuke activiteiten.

Het aantal donateurs loopt terug. Om dit tij te keren, organiseerde de Stichting Vrienden van Gudula in juni een wensactie. Bewoners hielpen vrijwillig mee om donateurs te werven. Zelf mochten zij een wens op een kaartje schrijven. De Stichting Vrienden van Gudula zorgen ervoor dat de wensen worden vervuld. Een daarvan was de wens van mevrouw Ter Schegget om de uitnodiging voor haar verjaardag persoonlijk aan de burgemeester te overhandigen.

De tekst van de uitnodingskaart (foto: gemeente Lochem)