Exel viert komend weekend feest

0

EXEL – Exel maakt zich op voor het Exels Feest. Van vrijdag tot en met zondag (24 t/m 26 aug.) is er weer van alles te beleven in en rond Brasserie De Mölle.

Buiten staan een springkussen en een draaimolentje voor de allerkleinsten, op zaterdag- en zondagmiddag. Voor meer volwassen amusement is er een schiettent. Ook wordt een stormbaan opgesteld.

‘Camping’
Hoogtepunten van het programma zijn de ‘Feestavond op de camping’ op vrijdag. Het publiek kan in camping- of vrijetijdsoutfit plaatsnemen op de camping en zich laten verrassen door wat komen gaat. Het ‘animatieteam’ zorgt ongetwijfeld voor veel vertier. Mensen die niet afkomstig zijn uit de buurten in en om Exel zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij het feest. De muziek komt van DJ Timo. (Kosten en tijden: zie de agenda hieronder).

Op zaterdag is er het traditionele vogelschieten en -gooien. Daarna is er vanaf 22.00 uur een optreden van de band Guts Music in het café van De Mölle. De toegang is dan gratis.

Beachvolleybal
De zondag staat voornamelijk in het teken van het  beachvolleybaltoernooi. Dat begint om 12.00 uur. De winnaars zijn naar verwachting rond 17.00 uur bekend. De muziek komt deze dag van De Weekendkrachten.

Bekijk hieronder de volledige agenda van het Exels Feest met een toelichting per onderdeel:

VRIJDAG 24 AUGUSTUS 2018


Feestavond op de camping

Het animatieteam zal de buurten bezig houden en DJ Timo verzorgt de muzikale omlijsting. Het is een avond voor jong en oud. Kom in je camping/vrije tijd outfit en ga zitten op je camping en laat je verrassen.

Mensen die niet woonachtig zijn in één van de buurten zijn van harte welkom en mogen zich aansluiten.

Aanvang: 20.00 uur

Kinderen tot 12 jaar gratis

Van 12 tot 16 jaar € 3,00

Vanaf 16 jaar € 5,00 inclusief consumptie

ZATERDAG 25 AUGUSTUS 2018


10.00 uur Gezamenlijk ontbijt met aansluitend fietstocht, het buurtspel en overige spelletjes

19.30 uur Vogelschieten /  vogelgooien / jeugdschieten

22.00 uur Live muziek in het café met Guts Music; gratis entree

Ontbijt

Om weer op krachten te komen na de gezellige vrijdagavond, biedt de Stichting Exels Feest alle gasten vanaf 10.00 uur een gratis stevig ontbijt aan op het terras van Brasserie De Mölle.

Fietstocht

Ook dit jaar is er een fietstocht uitgezet. Hierin zijn leuke, en niet al te moeilijke, opdrachten voor jong en oud verwerkt. Een goede gelegenheid om de mooie directe omgeving van Exel te (her)ontdekken.

Spelletjes

Tijdens en direct na de fietstocht zijn er nieuwe en bestaande spelletjes waar jong en oud aan mee kan doen. Je kunt meedingen naar de dagprijs. Ook wordt het buurtspel gespeeld. Voor alle kinderen t/m 12 jaar ligt er een zakje met bonnen voor o.a. een ijsje, patat en kermisattracties klaar.

Vogelschieten/gooien

Zaterdag om 19.30 uur zullen de schutterskoning Ans Kleine Schaars, koningin Toosje Onis en prins Lukas Schoenmaker op ludieke wijze aankomen bij De Mölle en de aftrap verzorgen van het vogelschieten, vogelgooien en jeugdschieten.

Voor de jeugd van 10 tot 16 jaar is er een aparte klasse met luchtbuks.

Rond 22.00 uur zijn dan waarschijnlijk de nieuwe koning/koningin, prins of prinses bekend. Zij zullen gehuldigd worden in het café. Daarna zal de band Guts Music een optreden geven. Gratis entree.

ZONDAG 26 AUGUSTUS 2018


Beachvolleybal

Vanaf 12.00 uur is er op zondag een beachvolleybaltoernooi op het strand van De Mölle. Neem een zonnebril en pet mee, want hopelijk hebben we mooi strandweer.

Er is een prijs voor de winnaar en er is de orginaliteitsprijs. Even ter herinnering…vorig jaar sleepten het team BHH en het team de Krantenkoppen (origineelste presentatie) de prijzen in de wacht.
Ook wordt het buurtspel gespeeld.

Om ongeveer 17.00 uur zullen dan de winnaars  van de dagprijs van zaterdag en het buurtspel bekend worden gemaakt.

Er is gezellige live muziek m.m.v. De Weekendkrachten.

Gratis entree