Bart Ruiterkamp wordt geïnstalleerd als CDA-raadslid [update]

0
Bart Ruiterkamp volgt Erik Hoentjen op als raadslid voor het CDA (bron: CDA Lochem)

LOCHEM – Bart Ruiterkamp volgt Erik Hoentjen op als Raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Lochem. Zijn installatie vindt plaats tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdag 7 september.

[UPDATE, 30/8] Dit bericht is achterhaald. Bart Ruiterkamp heeft inmiddels laten weten de raadszetel toch niet in te nemen. Lees HIER een nieuw bericht…

Ruiterkamp komt uit Almen en werkt in het dagelijks leven als programmamanager bij woningcoöperatie ProWonen in Borculo. Als vrijwilliger is hij betrokken bij de medezeggenschapsraad van de Julianaschool en is hij voorzitter van de Stichting Accommodaties Almen. Hij kent het fractiewerk omdat hij al langere tijd fractievertegenwoordigers is en in die hoedanigheid vergaderingen bijwoonde.

Opvolging

Ruiterkamp is de opvolger van Larenaar Erik Hoentjen die opstapte omdat hij het oneens is met het (landelijke) landbouwbeleid van het CDA. Toen de Almenaar ja zei en de vrijkomende zetel accepteerde was hij in de veronderstelling dat hij zou gaan samenwerken met fractievoorzitter en plaatsgenoot Coby Wiltink. Die laatste liet afgelopen week echter weten niet verder te willen. Door de aanhoudende strubbelingen binnen de partij ondervindt ze gezondheidsklachten (zie ook link onder dit bericht).

Verhoudingen

Een opvolger voor Coby Wiltink is er nog niet, zo laat het CDA-bestuur weten via een persbericht. Dat betekent dat de fractie op dit moment bestaat uit Bart Ruiterkamp en Pieter Bas ter Maat. Die laatste opereert op eigen houtje omdat de rest van de fractie, en aanvankelijk ook het bestuur, niet met hem wil samenwerken. Het bestuur laat zich nog niet uit over de verhoudingen en over deze door de huidige ontwikkelingen veranderen.

Lees ook:

Chaos CDA Lochem compleet door vertrek fractieleider Coby Wiltink