Vier feestjes met Edwin Evers Band in Openluchttheater Lochem

0
De Edwin Evers Band tijdens een concert in 2021, met Evers zelf achter het drumstel. Rechts Tessa Boomkamp (zang, drums, gitaar) en links zangeres Maxine (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Een hongerig publiek en 13 gretige muzikanten. Na dik anderhalf jaar corona en culturele armoede waren dit vrijdag en zaterdag (27+28 aug) de ingrediënten van een viertal concerten in het Openluchttheater Lochem. Wat kon er misgaan? Niets dus. Het werd een hartelijk weerzien met de Edwin Evers Band waarbij inderdaad van meet af aan duidelijk was dat iedereen d’r zin an had.

De vier concerten – beide dagen om 18.00 en 21.00 uur – waren snel uitverkocht. Het mocht doorgaan omdat er in het theater sprake is van zitplaatsen en omdat er 300 bezoekers per keer werden toegelaten. In totaal 1200 mensen dus. Normaal kan het theater gemakkelijk 2000 bezoekers per keer ontvangen, al gaat het dan niet alleen om zitplaatsen. Ruimte genoeg om afstand te houden dus.

Aanstekelijk

Zitten viel voor velen overigens niet altijd mee bij de meest aanstekelijke nummers van Edwin Evers en de zijnen. De band bestaat uit professionele muzikanten, inclusief vier zanger(essen) en vier blazers. Dat maakte dat het af en toe dringen was op het niet al te grote podium. De vele en snelle wisselingen tussen de nummers door verliepen desondanks vlotjes zodat de vaart er in het anderhalf uur durende optreden goed in zat.

Lees verder onder de foto…

Tijdens de avondshows van de Edwin Evers Band was er meer lichtspektakel (foto: LochemsNieuws)

De band is net begonnen aan de ‘Daar zijn we weer-tour’ langs Nederlandse openluchttheaters. Het repertoire is gevarieerd en volgens Edwin Evers een selectie uit nummers die de band de afgelopen 20 jaar heeft gespeeld. Concerten met een zittend publiek lenen zich voor ballades en die waren er dan ook veelvuldig. Daarbij kwamen de vier zangstemmen uit de band in al hun meerstemmigheid het beste uit de verf. Naast Edwin Evers werd er gezonden door Tessa Boomkamp, Maxine (Gonny Buurmeester) en Ferry van Leeuwen. Edwin Evers en Tessa Boomkamp wisselden elkaar af achter het drumstel.

Oud en Nieuw

Het repertoire omvatte pop, rock, soul, disco en latin. Oude bekenden en nieuwe werk wisselden elkaar af. Zo kwamen onder meer Stealers Wheel, Paul Simon, Mr. Mister, Lady Antebellum en Anita Meijer voorbij. Herkenbaarheid alom en dus was er veel ruimte voor de liefhebbers van meezingen.

 Verlangen

De bezoekers van de late shows kregen iets meer sfeer doordat de lichtshow in donker uiteraard beter tot z’n recht kwam. Na afloop waren meest tevreden gezichten te zien. Mooi ook dat het Openluchttheater het weer aandurfde om het publiek onder de gegeven omstandigheden al zo snel weer iets moois te bieden. Tegelijkertijd sterkt het ‘t verlangen naar een volle bak zonder extra regeltjes.