Auto’s botsen na wilde achtervolging in Lochem

2
De twee bij de achtervolging betrokken auto's na de aanrijding (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op de kruising van de Albert Hahnweg en de Meindert Hobbemalaan in Lochem is woensdagmiddag even na 5 uur een wilde achtervolging geëindigd in een aanrijding. Getuigen spreken van een gevaarlijke situatie. Beide auto’s reden met hoge snelheid door de wadi op de hoek van Henri Dunantweg en Albert Hahnweg. 

Even verderop raakten de beide auto’s elkaar hard. Een van de bestuurders vluchtte weg via een steegje en achtertuinen  van woningen aan de Prins Constantijnlaan. Of deze persoon al is aangetroffen door de politie is onbekend.

Gewonde
Hoeveel inzittenden de beide auto’s hadden is evenmin bekend. De piketvoorlichter van de politie had woensdagavond nog geen details om met de pers te delen. Vermoedelijk waren er 3 personen betrokken bij het incident. Een persoon werd ter plaatse behandeld in een ambulance en is daarmee uiteindelijk ook afgevoerd.

De bestuurder van de rode auto op de foto’s is door de politie meegenomen. Hij stapte rustig in een politieauto. Het leek niet te gaan om een aanhouding. Omstanders meldden dat het vermoedelijk ging om een uit de hand gelopen drugsgerelateerde ruzie, maar de politie heeft dit nog niet bevestigd. De rode auto werd in de flank geraakt en liep daardoor veel schade op. Deze wagen had ook een lekke band. Die ontstond mogelijk toen het voertuig via een stoeprand de wadi inreed.

Gevaarlijk
Buurtbewoners toonden zich over die actie nog het meest verontwaardigd. ,,Het is levensgevaarlijk. Op dat grasveldje voetballen en spelen vaak kinderen”, zei een van hen. ,,Gelukkig was er nu even niemand.” De meeste omwonenden hebben niet veel gezien van de aanrijding zelf maar werden opgeschrikt door gierende banden, piepende remmen en uiteindelijk een flinke knal. De politie, die al snel met drie eenheden ter plaatse was, heeft ter plekke wel met enkele getuigen gesproken.

De zwarte auto, waarvan de bestuurder is gevlucht, raakte beschadigd aan de voorzijde. Ook brak de ophanging van een van de voorwielen af. Waar de achtervolging is begonnen en hoe lang deze duurde is onduidelijk.

De politie zette de plaats van handeling ruim af met de bekende rood-witte linten. Er werd technisch onderzoek uitgevoerd. De beschadigde auto’s stonden nog geruime tijd op de kruising.

Politieagenten bij de beschadigde auto op de Albert Hahnweg (foto: LochemsNieuws)

2 REACTIES

  1. Wadi? Dat moest ik even opzoeken: Water Afvoer Door Infiltratie (wadi)
    En een linke band? Autocompletion levert altijd weer rare fouten op.

Comments are closed.