Hans Dulfer en Wild Romance hoofd-acts van IJsseljazz Gorssel

0

GORSSEL – IJsseljazz in Gorssel wordt dit jaar gehouden op zondag 9 september. Op het hoofdpodium aan de Hoofdstraat is saxofonist Hans Dulfer de hoofd-act. Op het bluespodium op het Nijverheidsplein vormt The Wild Romance het hoofdgerecht.

Hans Dulfer

Dulfer
Overigens speelt ook Hans Dulfer blues. Hij heeft zich met een band met onder meer zangeres Kim Hoorweg gestort op het repertoire van bluesgenie Lead Belly (1885-1949). Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

Dulfer Plays Blues is bedoeld als theaterprogramma waarin het verhaal van Lead Belly wordt verteld maar wordt voor de gelegenheid geschikt gemaakt voor het openluchtpodium in Gorssel.

Engelse bands
Op het bluespodium staan, naast The Wild Romance, twee Engelse bands. Het zijn The Sean Webster Band en The Backwater Roll Blues Band. Sean Webster speelde al eens eerder binnen de gemeentegrenzen. Hij maakte in 2016 indruk tijdens de vierde editie van Blues Rond de Kerk op de Lochemse Kleine Markt.

Interessant op het hoofdpodium zijn verder Krupa & The Genes en jonge, swingende band De Raad van Toezicht. Beide acts waren al eens te gast in De Wereld Draait Door.

Jeanqu Macrooy
Swingen kan ook op de muziek van Jeangu Macrooy. De Surinaamse zanger en songwriter was dit jaar ook te zien op Ribs & Blues in Raalte en daar kreeg hij een groot deel van het publiek in beweging.

Colonel Jetski
Op het bluespodium staan verder nog het Stef Paglia Trio (België) en Colonel Jetski. De zanger van die laatste band heet Phil B., die vorig jaar ook al van de partij was tijdens Blues Rond de Kerk in Lcohem, maar toen met zijn eigen band Phil B’s Freedom.

De presentatie is in handen van Co de Kloet.

Het hele programma ziet er als volgt uit:

Rabobank Podium (Hoofdstraat)

13.30 uur            Krupa & The Genes

15.15 uur            De Raad van Toezicht

17.00 uur            Jeangu Macrooy & Band

18.45 uur            Hans Dulferans Dulfer Dulfer plays Blues – Lead Belly

presentatie         Co de Kloet

Grolsch Podium (Nijverheidsplein)

13.00 uur             Stef Paglia Trio (B)

14.30 uur             Colonel Jetski

16.30 uur             Sean Webster Band (UK)

18.30 uur             Backwater Roll Blues Band (UK)

20.30 uur             The Wild Romance  (NL)   No Time To Lose Tour

Info:
IJsseljazz Gorssel
Zondag 9 september 2018
Hoofdstraat en Nijverheidsplein Gorssel
Toegang gratis
Aanvang: 13.00 uur
Meer op: www.ijsseljazz.nl