Poll: Fietsenoverlast centrum Lochem?

2
De Bierstraat (foto: LochemsNieuws.nl)

LOCHEM – Een kort bericht in de Stentor: ‘Overlast fietsen in centrum Lochem aangepakt’. Het werd zaterdag het gesprek van de dag. ,,Wie heeft dit probleem verzonnen?”, was een van de verbaasde reacties.

Wie je het ook vraagt, niemand heeft de indruk dat je in het centrum van Lochem over de ‘wildgeparkeerde’ rijwielen struikelt. De plaatsing van centrale voorzieningen waar de fiets kunt parkeren stuit op hoongelach. ,,Als ik bij een bepaalde winkel moet zijn ga ik mijn fiets toch niet elders parkeren. De gemeente en de winkeliers moeten blij zijn dat ik de fiets neem in plaats van de auto”, aldus een bezoeker van de Walderstraat.

Stalling
Er zouden centrale stallingen bij de kerk en bij volière aan de Smeestraat komen. Omdat het weekend is, kon de redactie nog niet achterhalen hoe dat eruit gaat zien en wat het kost. Wel lijkt Lochem toekomstige ‘zondaars’ het leven zuur te willen maken via een aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verorderning (APV) die binnenkort door de gemeenteraad wordt besproken.

In de APV staat letterlijk:
‘Artikel 5.12 Overlast van fiets of bromfiets
Het is verboden op door het college in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, of ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, aangewezen plaatsen het fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan.’

POLL: 

Geef je mening over dit onderwerp:
[os-widget path=”/henribruntink/fietsenoverlast-in-lochem” of=”henribruntink” comments=”false”]

De resultaten en opmerkingen worden in de loop van de week op LochemsNieuws getoond.

2 REACTIES

 1. Wanneer je een lichamelijke beperking hebt en aangewezen bent op de fiets om boodschappen te halen en mij dit onmogelijk wordt gemaakt door welke instantie dan ook dan zeg ik : Lochem gegroet en haal ze elders of over de de grens waar het ook nog eens een stuk BILLIGER is,erg gezellig bij een te maken eet of koffie stop en op de bestrating minder last hebt om je benen te breken. L.O.V ik weet niet in hoeverre jullie meegaan in dit dwaze idee maar pas op je gooit je eigen glazen in.
  Als je bijvoorbeeld in het verre Lochem_West woont en je hebt geen auto hoe wil je dit dan oplossen, laat ik snel stoppen met mijn reactie op dit walgelijke gebeuren ik word hier kots misselijk van :Gemeente ga zo door met deze waanzin en help ons stadje nog verder naar de knoppen ,waarin jullie al aardig zijn geslaagd.

 2. Helemaal Lochem om niet bestaande problemen aan te willen pakken. Waar is die overlast van die “geparkeerde” fietsen? De foto bij het artikel in de Stentor slaat nergens op, dat is in ieder geval níet in het centrum van Lochem.
  Ik denk dat die “overlast” alleen bestaat in de hoofden van de winkeliers. Ze kunnen hun reclameborden en andere troep die ze iedere dag op straat zetten waarschijnlijk niet goed meer kwijt. Dan wordt een fiets al gauw teveel. Ik zou toch een gedachte mee willen geven: die fiets is waarschijnlijk van een klant die iets bij u koopt. Koester die klant.

  En als laatste, in het artikel in de Stentor de volgende zin:
  ,,Het klopt dat veel fietsers de binnenstad gebruiken als een soort sluiproute om naar school, huis of werk te gaan”
  Wat heeft dit in godsnaam met geparkeerde fietsen te maken?

Comments are closed.