Oud-wethouder Riny Kuipers (88) overleden

0
(foto ter illustratie)

LOCHEM/HEEMSTEDE – Oud-wethouder C.J.M. (Riny) Kuipers-Evers is eind vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie in Heemstede bekend gemaakt. Mevrouw Kuipers was wethouder voor Gemeentebelangen (GB) van november 1994 tot september 1996.

Installatie
Huidig GB_raadslid en amateur-historicus Arjen Dieperink vond in zijn archief dat Riny Kuipers bij haar installatie tegen de plaatselijke krant: ,,Een mens is niet zomaar iets dat je weg kunt gooien en ik zal ook altijd proberen om mensen niet te beschadigen.”

Raadslid
De van origine VVD-er Kuipers was docent Nederlands in Badhoevedorp. Regelmatig was zij tijdens vrije dagen met haar man te vinden in de stacaravan op camping Ruighenrode. Na het overlijden van haar man koos ze Lochem als permanente woonplaats. Ze was daarvoor al raadslid geweest in de gemeente Bloemendaal.

Wethouder
In Lochem kwam ze in in 1994 als zesde op de kieslijst van GB te staan. Door het vertrek van wethouder Rispens (VVD) werd Kuipers de (tweede) wethouderskandidaat voor haar partij. GB had destijds twee wethouders. Lang duurde haar wethouderschap helaas niet. Door steeds maar erger worden chronische rugpijn legde ze haar functie op 30 september 1996 neer. Haar opvolger werd Piet Loo (VVD).

Riny Kuipers heeft Lochem na haar wethouderschap weer verlaten om terug te keren naar Noord-Holland. Ze wordt donderdag begraven in Driehuis (gem. Velsen), tussen Haarlem en IJmuiden.

Bekijk HIER de overlijdensadvertentie op Mensenlinq.nl