Incident met jongeren bij zwembad Almen [video]

0

(dit bericht verscheen eerder bij onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
ALMEN – Een groep van twintig jongeren zorgde zondagmiddag voor overlast bij buitenzwembad De Berkel in Almen. In eerste instantie probeerde zwembadpersoneel dit zelf op te lossen, maar toen de jongeren niet wilden meewerken werd de politie ingeschakeld. Later op de dag kwamen leden van dezelfde groep en familieleden verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen.

Het gedoe begon al snel na aankomst van de groep. Jorrit Erps, woordvoerder van zwembad de Berkel tegen LokaakGelderland: “Herhaaldelijke instructies van medewerkers om aan onze huisregels te voldoen, werden niet opgevolgd.  In samenspraak met de politie, heeft de politie daarna een bezoek aan het zwembad gebracht.”

Bekijk ook: Tokkies, die komen verhaal halen bij Zutphense politiebureau, hard aangepakt door agenten (link naar LokaalGelderland.nl)

Aanhouding

Agenten spraken de overlastgevers aan en vroegen naar hun namen. Een 19-jarige jongen uit Zutphen wilde zijn personalia niet prijsgeven en had geen identiteitsbewijs bij zich. Daarom is hij aangehouden voor overtreding van de Wet op de identificatieplicht. “De jongen gedroeg zich vervelend, stribbelde tegen en wilde niet meewerken aan zijn aanhouding”, legt de politie uit.

Agenten moesten de jongen in bedwang houden zodat ze transportboeien konden aanleggen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en uiteindelijk met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Mishandeling

Een 18-jarige jongen uit Eefde beledigde de agenten en is ook aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en gaf daarbij een agent een vuistslag tegen het hoofd. Deze agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden bij het zwembad in Almen kwam een aantal personen dat het niet eens was met de aanhoudingen, aan het begin van de avond verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen. Met een personenauto werd de toegangspoort geblokkeerd. Deze auto werd na enige tijd wel weggehaald, maar de groep bleef recalcitrant.

Ook moeder aangehouden

Twee jongens werden aangehouden omdat ze agenten beledigden. Om de groep te verwijderen moesten agenten gebruik maken van pepperspray en de wapenstok. Meerdere agenten waren nodig om de groep uiteindelijk te laten vertrekken. Ook waren enkele ouders van de jongeren aanwezig. Een van deze ouders is aangehouden omdat ze de aanhouding van haar zoon belemmerde.