Zwerfvuil opruimen tijdens Week van Nederland Schoon

0
Zwerfvuil opruimen in Lochem (foto: Stichting Welzijn Lochem)

LOCHEM – Onder het motto ‘Samen houden we Lochem schoon’ wordt maart weer een actie gehouden om zwerfvuil op te ruimen in de gemeente. Vorig jaar was het al een groot succes: in de Week van Nederland Schoon ruimde jong en oud op verschillende plaatsen in de gemeente Lochem zwerfafval op.

Ouderen met kinderen van de kinderopvang, leerlingen van een basisschool met vrijwilligers van de buurtvereniging, er ontstonden mooie combinaties met één gezamenlijk doel: Lochem schoner maken. ‘Dat smaakt naar meer’, vindt de Stichting Welzijn Lochem (SWL) en daarom wordt in samenwerking met de gemeente Lochem en Circulus-Berkel opnieuw allerlei acties georganiseerd rondom het opruimen van zwerfafval.

Alle kernen
In alle kernen van de gemeente worden acties gehouden en bewoners(groepen),
scholen en (sport)verenigingen worden opgeroepen om mee te doen. De actie vinden plaats in de week van 18 tot en met 23 maart. Het hoogtepunt vindt plaats op zaterdag 23 maart: de Landelijke Opschoondag.

De Stichting Welzijn Lochem, de gemeente Lochem en Circulus-Berkel zorgen voor opruimmaterialen, veiligheidshesjes en natuurlijk voor het afvoeren van het opgeruimde afval.

Aanmelden

Voor meer informatie of voor het aanmelden van school, groep of vereniging kan men een mail sturen naar Seher Boya: S.Boya@welzijnlochem.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 1 maart.

Kinderen op zoek naar zwerfvuil (foto: SWL)