Sportclub Lochem verspeelde voorsprong (2-2)

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft zondagmiddag (3/2) een 2-0 voorsprong verspeeld. In de thuiswedstrijd tegen Epe stonden de Lochemers lang op voorsprong maar lieten de gasten toch nog langszij komen. Witkampers Laren zag opnieuw een wedstrijd afgelast worden.

Sportclub Lochem kwam in de eerste helft op voorsprong door doelpunten met van Rico Lammerdink en Thijmen Doeve. Epe knokte zich tussen de 70e en 80e minuut terug in de wedstrijd door 2 treffers van Stefan Lokhorst. Voor deze speler waren het zijn 100e en 101e doeltpunt voor zijn club.

Ranglijst
Voor aanvang stonden Lochem en Epe respectievelijk 3e en 2e op de ranglijst in de 3e klasse B. Dat was na afloop nog steeds zo. Bij winst was Lochem opgerukt naar de 2e plaats omdat het doelsaldo beter is dan dat van Epe. Ondanks het puntverlies blijft de 3e plek voorlopig wel in handen van de blauw-gelen, maar wel met hetzelfde aantal punten als Helios Deventer.

De ranglijst begint een wat vertekend beeld te vertonen door de afgelastingen van de afgelopen weken. De huidige top-4 weet dat er een aantal clubs uit de middenmoot nog 2 inhaalwedstrijden te goed hebben en dus zomaar 6 punten kunnen inlopen.

Witkampers

Dat laatste geldt ook voor Witkampers. Voor de Larenaren duurt de winterstop nu wel erg lang. Ook zondag werd het veld op het Leussinkpark afgekeurd, waardoor het duel tegen Turkse Kracht gecanceld werd. Witkampers staat 8e maar kan bij winst van de inhaalpartijen nog flink oprukken.

Programma
Volgende week speelt Lochem uit tegen Robur et Velocitas. Witkampers hoopt weer eens in actie te komen en moet dan thuis tegen Helios Deventer. Op 17 februari, staat, ijs en weder dienende de altijd beladen gemeentelijke derby op het programma. Lochem ontvangt Witkampers dit keer thuis.