Zonnerock op weg naar laatste editie

0

LOCHEM/KLEIN DOCHTEREN – ‘Final Edition’ staat op de website het nazomerfestival Zonnerock. Op 1 oktober valt het doek voor dit sympathieke en sfeervolle festival in Klein Dochteren. De achtste aflevering wordt tevens de laatste.

final edition ZonnerockMoeilijke beslissing
Wendy Goodin van de organisatie van Zonnerock: ,,Het was een moeilijke beslissing want het gaat eigenlijk geweldig. De sfeer is altijd perfect en we trekken genoeg mensen. Als organisatoren lopen we echter tegen grenzen aan. Voornamelijk qua tijd. En we zouden eigenlijk iets moeten veranderen aan de formule, maar dat kost nóg meer tijd. En meer geld en dat is ook altijd lastig. ”

Goed moment
,,We zullen niet beweren dat we nu op het hoogtepunt stoppen maar we willen dat ook niet pas doen als we merken dat het terugloopt qua belangstelling. Daarom is dit een goed moment”, zo voegt ze er aan toe.

Spontaan
Zonnerock ontstond in 2009 min of meer spontaan. Een vriendengroep ging aan de slag met het idee en het kwam er werkelijk van. ,,Ons clubje was zo goed op elkaar ingespeeld dat het allemaal bijna vanzelf ging. Routine in de positieve zin van het woord”, aldus Wendy. Ze sluit dan ook niet uit datzelfde groep in mogelijk aangepaste samenstelling ooit nog iets anders gaat opzetten.

Line-up 2016
De laatste editie brengt The Ides of May, Spawn, Lou Patty, Plork & de Aannemers en The Grand East op het hoofdpodium. Op de zogeheten Nishut-stage staat de huisband JPR Strinxband, samen met Maarten en The Rinaldo’s.

zonnerock datumTickets
Tickets zijn online te bestellen via de website van Zonnerock. Vanaf 15 september zijn ze ook te koop bij De Zonnebloem in Klein Dochteren en bij café La Touche in Lochem. In de voorverkoop kosten ze 10 euro. Aan de kassa gaan ze 15 euro kosten.

Zaterdag (3/9) komt de organisatie van Zonnerock aan het woord tijdens de eerste uitzending van Radio573. Ap Daalmeijer van The Ides of May treedt daar ook op. Uitzending vanaf 12 uur in het Stadshuus. Bezoekers zijn (gratis) welkom.