Olga Schoonbergen vertelt gruwelijke rijmen van Roald Dahl

0
Vertelster Olga Schoonbergen leest Roald Dahl

LOCHEM/ZUTPHEN – Verhalenverteller Olga Schoonbergen vertelt bekende sprookjes van Roald Dahl aan volwassenen. Daarvoor komt zij op Roald Dahl-dag, op dinsdag 13 september, naar de bibliotheken in Lochem en Zutphen.

Olga Schoonbergen heeft in haar werk als vrijeschoolleerkracht de liefde voor het vertellen van verhalen ontdekt. Ze volgde veel cursussen aan de Vertelacademie in Utrecht en is aangesloten bij het Vertelgenootschap in Apeldoorn. Haar repertoire heeft zich de laatste jaren enorm uitgebreid. Sinds dit jaar werkt ze ook als zelfstandig verhalenverteller.

,,Ik ben altijd al gek geweest op de verhalen van Roald Dahl. Niet iedereen weet dat hij naast het schrijven van kinderboeken en verhalen voor volwassenen ook bekende sprookjes bewerkt en op rijm gezet heeft. Hierdoor zijn het sprookjes voor volwassenen geworden. De wendingen zijn typerend voor Roald Dahl: soms gruwelijk, soms bizar, maar nog altijd herkenbaar in de oorspronkelijke vorm”, aldus Olga Schoonbergen 

Op 13 september is het honderd jaar geleden dat Roald Dahl geboren werd.

De vertelvoorstelling wordt in de Bibliotheek Lochem gehouden van 16.00 tot 16.30 uur. Eerder op de middag gebeurt hetzelfde in Zutphen tussen 14.00 uur en 14.30 uur. De toegang is gratis.