Zomeractie LochemEnergie: Bestel gratis buisisolatie

0
Huurders kunnen gratis buisisolatie krijgen. Die wordt aan huis geleverd (foto: LochemEnergie)

LOCHEM/GORSSEL – Goed, de mussen vallen momenteel (gelukkig) niet dood van het dak, maar in juli nadenken over de verwarming, die straks hoe dan ook weer een keer aan moet, is van een andere orde. Toch is dat precies wat LochemEnergie de bewoners van huurwoningen in de gemeente graag aanbeveelt. Er loopt namelijk een actie voor gratis buisisolatie.

Ongeïsoleerde verwarmingsbuizen zijn zonde van het geld. De buizen verliezen veel warmte waar je niets aan hebt, en met de energieprijs van nu kost dat al snel veel geld. De energieconciërges van LochemEnergie zagen in het afgelopen jaar veel (huur)huizen waar op zolder nog verwarmingsbuizen lopen die niet geïsoleerd zijn. Die buizen verwarmen lege zolders, en de warmte verdwijnt vaak direct door het dak. Jammer, want de energiemeter loopt gewoon door. Wie ook zulke buizen in huis heeft kan gratis isolatiemateriaal aanvragen.

Hoe bestellen?

Meet de lengte van de buizen en stel vast wat de dikte is. LochemEnergie levert buisolatie met een diameter van 12, 15, 22 en 28 millimeter. Mail de maten door naar hulp@energierekeningonbetaalbaar.nl. Wie vragen heeft kan bellen met 06 11 22 06 92. Zo nodig komt een energieconciërge aan huis. De buizen worden thuisbezorgd.

Meer doen?

De zomer is een goede tijd om je voor te bereiden op de winter. De energieconciërges van LochemEnergie kunnen nog veel meer voor je doen en ze komen gratis langs. Ze
kijken samen met de bewoners naar de energierekening en naar waar men het best op kan besparen. De producten om energie te besparen zijn ook gratis.

Een energieactie van LochemEnergie en de gemeente Lochem. Kijk voor meer informatie op: energierekeningonbetaalbaar.nl