N332 tussen Kwinkweerd en A1 is 9 dagen dicht

0
De kruising Kwinkweerd/Rengersweg (N332) van boven. Links is de verbrede spoortunnel zichtbaar (bron: BAM/Bouwapp)

LOCHEM/LAREN – Het wordt even billenknijpen, tot tien tellen en doorbijten voor mensen die normaalgesproken gebruik maken van de N332 tussen de kruising Rengersweg/Kwinkweerd en de A1. Vanaf vrijdagavond (21/7) wordt daar negen dagen lang aan de weg gewerkt. Op maandag 31 juli, vanaf 6.00 uur, wordt de weg weer vrijgegeven. Het goede nieuws: de al sinds mei afgesloten Goorseweg gaat donderdagavond weer open voor het vekeer.

De werkzaamheden betreffen in feite drie deelprojecten. Deze betreffen de kruising Kwinkweerd/Rengersweg, inclusief de inpassing van de verbrede spoortunnel waaraan de afgelopen maanden is gewerkt. Tussen vrijdagavond en maandagochtend 24 juli (6.00 uur) wordt de rotonde in de Markeloseweg aangepakt. Daarna is deze weer beschikbaar voor lokaal verkeer, maar dus nog niet richting A1 en Lochem.

Laren-A1

Tot 31 juli wordt ook de hoofdrijbaan van de N332 tussen Laren en de A1 voorzien van nieuw asfalt. Alle werkzaamheden maken deel uit van het provinciale project dat ‘Schakel Achterhoek-A1’ heet. Dat leidt al sinds maart tot enorm veel grondverzet. De Kwinkweerd wordt breder en bij het station worden voorbereidingen getroffen voor een nieuw stuk rondweg en de aanleg van een brug over het Twentekanaal. De Goorseweg was de afgelopen maanden afgesloten. Later volgt nog de Nettelhorsterweg.

Omleiding

Voor doorgaand verkeer zijn voor de komende anderhalve week omleidingsroutes aangegeven. Die lopen meest via Zutphen en Gorssel naar de A1.

Meer informatie over alle werkzaamheden en de consequenties voor het verkeer op: Bereikbaar Gelderland