Politie zoekt mogelijk buit van overval in de Berkel [update]

0
Met een bootje en een dreg werd het water afgezocht. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De politie zocht vrijdag (25/8) langdurig naar iets in het water van de Berkel ter hoogte van de Noorderbleek. Wat er wordt gezocht is niet duidelijk. Agenten zochten met een bootje en met een dreg. Mogelijk wordt gezocht naar de buit van een overval.

Al 3 dagen actie
De actie trok veel bekijks. Omwonenden en mensen van bedrijven aan de Hanzeweg meldden dat er al 3 dagen politie-activiteit is langs de rivier. Eerder werden alle afvalbakken in de buurt doorzocht en werd een speurhond ingezet. Vrijdag werd gezocht tussen de stuw en het gemeentehuis. Eerder zijn agenten gezien aan de andere zijde van de stuw. Twee agenten tuurden vanuit een bootje in het water dat ter plekke niet erg diep is. Twee anderen zochten vanaf de kant met een dreg de bodem af.

Achtervolging
Een buurtbewoner wist te melden dat eerder deze week een persoon werd achtervolgd door een motoragent. Dit gebeurde rond 5.30 uur op woensdagochtend. Vrijdagmiddag meldden werknemers van een bedrijf in de buurt dat er rond die tijd ineens veel politie op de been was bij de Berkel.

Gereedschap
De politie vroeg bij het bedrijf om gereedschap om de prullenbakken in de buurt te openen. Een agent liet zich daarbij ontvallen dat er een overval was geweest en dat de dader(s) mogelijk iets in een prullenbak of in het water had gegooid. Er is volgens de betrokken getuigen een persoon aangehouden. Er is in de nabije omgeving van Lochem geen overval bekend.

KLPD
Inmiddels is ook duidelijk dat er vrijdag twee teams van de Landelijke Eenheid (voorheen KLPD) actief waren. Ze waren afkomstig uit Driebergen en Den Helder. Voor zover bekend hebben ze niets gevonden.

Geen informatie
De agenten die de zoektocht hielden zeiden niet bevoegd te zijn om nadere informatie te verstrekken over waarnaar ze precies op zoek zijn. Een persvoorlichter van de politie in Apeldoorn zegt dat er in het belang van het onderzoek geen mededelingen worden gedaan.