Racevrouw Rianne Bergman begint Salon Pole Position in Lochem

0
Rianne Bergman (foto: Raymond Zonneveld)

LOCHEM – Rianne Bergman (21) is begin deze maand begonnen met Salon Pole Position in de Walsteeg in Lochem. De op het eerste gezicht wat bijzondere naam voor een kapsalon is niet uit de lucht komen vallen. Rianne is bijna elk weekend op het autocircuit te vinden. Achter het stuur wel te verstaan. In de strijd om de PTC Cup staat ze momenteel op de derde plaats.

Overname
De vorige eigenaresse van de salon kampt met gezondheidsproblemen en was nog maar enkele uurtjes per dag open. Rianne kende haar voorgangster al en kort geleden besloot ze zaak over te nemen. ,,Nu is het zaak om naamsbekendheid te krijgen”, zo zegt ze.

lees verder onder de foto…

Ervaring
De inwoonster van Zuna (Nijverdal) heeft ervaring opgedaan bij Hizi Hair, een keten met 65 vestigingen in voornamelijk West- en Midden-Nederland. Ze werkte in filialen in Woerden en Barneveld. In haar eigen salon zijn zowel dames als heren en kinderen welkom.

Jong
Over haar plek in de Lochemse markt zegt Rianne: ,,Er zijn er best wel veel ja. Maar misschien kan ik mij onderscheiden omdat ik jonger ben dan de meeste eigenaren van de andere salons.” Om de drempel zo laag mogelijk te maken werkt ze zowel met als zonder afspraak. Klanten kunnen hun bezoek zelf inplannen via de website.

Salon Pole Position aan de Walsteeg (foto: LochemsNieuws)

Uitstraling
,,Mijn passies zijn haar en autoracen. Met de naam van de salon heb ik de verbinding gelegd. Ik werk nog aan de uitstraling van het pand. Misschien hang ik wel finishvlaggen op of zo”, aldus Rianne.

Podiumplek
Ze maakt deel uit een team Lohuis Autosport, dat uit vier mensen bestaat die in een Citroën C1 zo snel mogelijk hun ronden proberen te rijden. Dat lukt aardig want ze staat hoog in de rangschikking en kenners dichten haar goede kansen toe om de eerste vrouwelijke kampioen te worden. Vorig jaar eindigde ze als vierde. Dit seizoen aast ze fanatiek op een plek op het podium.

Licentie
Het race-virus pakte haar op 14-jarige leeftijd en 2 jaar later was ze in het bezit van een licentie. Ze rijdt nu dus al zo’n 5 jaar mee. In de weekenden is ze dan ook vaak te vinden op circuits als die van Assen en Zandvoort, maar ook in Duitsland en België.

Buiten de racerij gaat Rianne regelmatig met allerlei auto’s de weg op, met als doel er reviews over te schrijven voor de autoblog FemmeFrontaal.

Rijdt een stukje mee met Rianne op het TT-circuit in Assen: