Zilveren Knoop voor muziekdocent Henk Vruggink

0
De Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. (foto: gemeente Lochem)

ALMEN/LOCHEM – Henk Vruggink is zaterdag (26/3) onderscheiden met de Zilveren Knoop van de gemeente Lochem. Aanleiding is een decennialang dienstverband bij Muziekvereniging Juliana Almen. De onderscheiding werd tijdens een studieochtend uitgereikt door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve.

Henk Vruggink werd in dorpshuis Ons Huis verrast tijdens de repetitie als voorbereiding op het concert ‘Hout, Koper, Brons en Staal’ op 6 juni aanstaande.

Muziekonderwijs

Het Lochemse college van B&W kent de Zilveren Knoop aan Henk Vruggink toe als blijk van waardering voor maar liefst 42 jaar toegewijd en bevlogen muziekonderwijs. Daarmee wist en weet hij jong en oud in de gemeente Lochem door de jaren heen aan een muziekinstrument te krijgen en aan een lokale muziekvereniging te verbinden.

Onderstaande tekst is overgenomen uit een persbericht van de gemeente:
Het lange dienstverband bij een vereniging is op zich niet bijzonder genoeg om een Zilveren Knoop te mogen ontvangen. Daar is meer voor nodig. Henk Vruggink heeft met bijzonder veel inzet en toewijding van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zo droeg hij bij aan verbinding in Almen én binnen Muziekvereniging Juliana. Een kleine kern met zo’n bloeiende muziekvereniging is een unicum. Zoiets kan alleen ontstaan met een bevlogen lid en muziekdocent als Henk Vruggink in de gelederen. Overigens gaf Henk ook in andere kernen les en bleek hij overal een drijvende muzikale kracht.

Meer dan les

Henk gaf met veel enthousiasme, plezier en humor les aan volwassenen en kinderen. Een les was bij Henk meer dan een les. Of Henk nu ziek of druk was, hij was er altijd en verzuimde zelf geen les. Trakteren op bitterballen, muziekinstrumenten uitlenen, grappen en grollen maken, invallen voor een ander, een nieuwe mars componeren of een samenspelgroep vormen voor aanstormend talent. Daar blijkt veel bevlogenheid en liefde voor de muziek uit. De jeugd koesteren en enthousiasmeren was Henks motto en zo bleef Juliana verjongen en groeien.

Blijk van waardering

De Zilveren Knoop is een blijk van waardering van het college van B&W voor inwoners die een verbindende rol vervullen in de Lochemse samenleving. Het ontwerp van de Zilveren Knoop is naar een idee van inwoonster Ingrid Leufkens.