Eerste ‘Lochem met smaak Wijn’ tijdens modeshow in kerk

0
Vlnr: Fleur Veeze, Harry Mengerink en Ruud Veeze van de organisatie van het wijnfestival Lochem met Smaak (eigen foto)

LOCHEM – Om het jaar wordt het wijnfestival ‘Lochem met smaak’ gehouden in de St. Gudulakerk. De editie van 2021 viel door corona uit. Dit jaar wordt de 6e editie alsnog gehouden op 15 oktober. Afgelopen zaterdag werd een voorproefje gepresenteerd tijdens een modeshow in de kerk. Het betrof een rode en een witte wijn uit Spanje.

De witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif uit de wijnstreek Jumilla en de rode is de Garnacha druif uit dezelfde streek. Het etiket en de vernieuwde huisstijl werd ontworpen door Ontwerphuys Lochem.

Verkooppunten

Verkoopprijs bedraagt voor de rode en witte wijn € 7,99. Hiervan komt 1 euro ten goede van het onderhoudsfonds van de Gudulakerk. De wijnen liggen voor de Paasdagen in de schappen van, AH, Jumbo, Plus, Zuivelhuis en bij het Gorssels-Kaashuys.

Tijdens het wijnfestival in de kerk wordt dit jaar een Horeca Plein voor het altaar gebouwd. Hier kunnen bezoekers bij 3 toprestaurants een aantal gerechten met passende wijnen nuttigen.

Eerste flessen

Tijdens de modeshow van afgelopen zaterdag konden bezoekers raden hoeveel flessen wijn in de speciaal gebottelde grote fles pasten. Onder de deelnemers wordt een gratis entreebewijs verloot. Voorzitter Hugolien Nobel van de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) kreeg de eerste flessen aangeboden.

Meer informatie via: www.wijnfestivallochem.nl