Home Service Agenda Zaterdag: open dag begraafplaatsen in Gorssel en Lochem

Zaterdag: open dag begraafplaatsen in Gorssel en Lochem

0
De begraafplaatsen in Gorssel en Lochem houden een open dag (bron: Flyer Circulus-Berkel)

LOCHEM/GORSSEL – De Begraafplaats Gorssel en de Nieuwe Begraafplaats Lochem houden komende zaterdag (25 mei) een open dag. Dit in het kader van het landelijke Weekend van de Begraafplaatsen met als thema: ‘Een plek vol verhalen’. De gastheren/beheerders Tonny Kok (Lochem) en Bennie Peppelman (Gorssel) ontvangen bezoekers en leiden ze rond. 

De gemeente Lochem geeft op beide locaties voorlichting over de mogelijkheden van begraven en asbestemmen. Verder zijn er ondernemers en dienstverleners op het gebied van uitvaart en begraven aanwezig voor het verstrekken van informatie.

Begraafplaatsen

De Nieuwe Begraafplaats Lochem ligt aan de Zutphenseweg 93 en is in 1925 aangelegd in een bestaand bos. Het ontwerp is van de beroemde tuinarchitect Poortman. In Gorssel is de begraafplaats te vinden aan de Zutphenseweg 2a. De aula ligt aan de Gorsselse Enkweg 1a. De begraafplaats is al in 1928 in gebruik genomen. Het oude gedeelte is nog deels ommuurd. Direct bij de ingang zijn de oorlogsgraven van de Gemenebest te vinden.

De open dag duurt op beide locaties van 11.00 tot 16.00 uur.