Woensdag in Zutphen: Klimaat- en Energiedebat Gelderland

0
Foto ter illustratie (bron: pixaby.com)

ZUTPHEN – Aanstaande woensdag (13/3) houdt het Gelders Energieakkoord (GEA) in de Walburgiskerk in Zutphen het Klimaat- en Energiedebat Gelderland. Lijsttrekkers van verschillende Gelderse politieke partijen gaan met elkaar in debat over de vraag hoe Gelderland klimaatneutraal wordt.

Journaliste en radio- en televisiepresentatrice Clairy Polak leidt het debat. Zij voelt de lijsttrekkers aan de hand van scherpe stellingen en belangwekkende thema’s aan de tand over hun te voeren klimaatbeleid voor de komende jaren in de provincie Gelderland. De drie Gelderse waterschappen zijn aanwezig om hun reflectie te geven op de uitkomsten.

Urgentie

De Gelderse organisaties, verenigd in het GEA, vinden dat er een grote urgentie ligt bij de energietransitie. Gelderland staat namelijk voor de grote opgave om 55% CO2-uitstoot te reduceren in 2030. Meer dan 200 organisaties uit zowel het publieke als private domein hebben zich daaraan gecommitteerd middels het Gelders Energieakkoord.

Onder het motto ‘Samen voor ons klimaat’ werken deze organisaties nauw samen om de energietransitie te stimuleren, versnellen en te faciliteren. Inzet is een klimaatneutrale provincie in 2050.
Het debat vindt plaats in het kader van het jaarcongres van het GEA. Het congres vindt plaats op 13 maart en duurt van 16.00 uur tot 20.30 uur.