Rode taart PvdA voor de IVN Natuurtuin Lochem

0
Waterschapskandidaat Jos Hollander van de PvdA overhandigt de rode taart aan Gerard Doornbos van de IVN Natuurtuin (eigen foto)

LOCHEM – De IVN Natuurtuin in Lochem heeft de rode taart van de PvdA ontvangen. Daarmee wilde de partij de vrijwilligers van de tuin aan de Enkweg in het zonnetje zetten.

Een enthousiaste ploeg vrijwilligers werkt elke 4e zaterdag van de maand aan het onderhoud. Verder worden er rondwandelingen georganiseerd en geeft men informatie aan buurtbewoners, kinderen en andere belangstellenden.

Gerard Doornbos ontving de taart uit handen van Jos Hollander uit Barchem. Hij is namens de PvdA kandidaat voor het bestuur van het waterschap Rijn en IJssel. Doornbos vertelde hoe in de tuin wordt ingespeeld op diverse thema’s. ,,We besteden tijdens speciale avonden aandacht aan onder andere nachtvlinders, vleermuizen en paddenstoelen. Natuurlessen worden op verzoek van onder andere scholen, op locatie of in de natuurtuin gegeven.”

Het was al de 40e roden taart die de PvdA Lochem uitreikte. Wie suggesties heeft voor vrijwilligersprojecten die wel eens de schijnwerpers mogen staan, kan dit melden bij de partij.