Witkampers verliest; Sportclub Lochem gelijk

0
Lochem liet tegen hekkensluiter Turkse Kracht twee punten lopen. Het werd 0-0 (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers zetten zondag (6/5) hun slechte reeksen van de afgelopen weken gewoon door. Zelfs tegen de gedoodverfde degradant Turkse Kracht kon Lochem op eigen veld geen vuist maken. Het bleef 0-0. Witkampers ging uit in Heeten met 3-6 strijdend ten onder.

Vervlogen hoop
Het eerste team van Sportclub Lochem verloor vorige week van Eerbeekse Boys dat voorlaatste staat. Nu kon dus zelfs de hekkensluiter niet op de knieën worden gedwongen. Wellicht heeft het te maken met het besef dat er dit seizoen niet veel eer is te behalen. Dat was en week of zes geleden nog anders. Toen mocht de 100-jarige nog hoop koesteren op iets moois. Vervlogen hoop is het inmiddels.

De laatste weken is het huilen met de pet op. Van de laatste vijf wedstrijden werd alleen de derby tegen Witkampers glorieus gewonnen. Verder waren er drie nederlagen en dit weekend dus een gelijk spel. De vierde plek is nog steeds in handen van Lochem maar SV Heeten staat nu in punten gelijk en VV Twenthe uit Goor is op tot op 1 puntje genaderd.

Lochem 2

In Lochem gaan de neuzen inmiddels richting tweede elftal. Dat team ligt wél op koers voor een mooi kampioenschap. Zondag werd een belangrijke stap gezet door de nummer 2, Reünie 2 te verslaan. De Lochemers zijn nu 4 punten los van de voornaamste concurrent. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan.

Witkampers

Witkampers, dat al een tijdje vierde van onderen staat, mag van geluk spelen dat de twee clubs die onder de Larenaren staan ook verloren. Daardoor blijft de marge van 3 punten op zowel Albatross als Eerbeekse Boys bestaan. De twee laatst genoemde clubs spelen op Hemelvaartsdag tegen elkaar. Witkampers moet op dezelfde dag nog een wedstrijd inhalen tegen SV Zwolle.

Daarna zijn er nog drie speelronden te gaan voordat de balans wordt opgemaakt. Witkampers moet alles-op-alles zetten om de nacompetitie te ontlopen.

Herkansing
Lochem moet volgende week zondag opnieuw tegen Eerbeekse Boys en kan dan het verlies van vorige week rechtzetten. De Eerbekers hebben overigens aangegeven na dit seizoen verder te zullen gaan als zaterdag-amateurs.