Keidagen 2018 staan voor de deur

0
(Bron: keidagenlochem.nl)

LOCHEM – Hemelvaart komt eraan en in Lochem betekent dat al 32 jaar dat dan ook de Keidagen voor de deur staan. Vijf dagen kermis en feest in de binnenstad. Hieronder een programma-overzicht, waarbij we de journalistieke objectiviteit maar wat hebben laten varen.

LochemsNieuws liveblog
LochemsNieuws houdt vanaf maandagavond 7 mei (start opbouw kermis) tot en met zondag 13 mei een liveblog bij met nieuws, bijzondere gebeurtenissen en vooral veel foto’s  en af en toe een video. De meeste onderdelen hiervan verschijnen ook op onze Facebookpagina
.

Programma 2018:

Woensdag:
Start kermis
– de kermis start om 10.00 uur. Dit is ook op de andere dagen het geval, behalve op zondag. Dan beginnen de attracties om 12.00 uur te draaien.

DJ Sander Schepman en Hottub Heroes – Sander Schepman draait al 12,5 jaar plaatjes. Hij is de vaste man achter de knoppen bij Club Merlijn in Hengelo en Dancing Bruins in Saasveld. Hij begint om 21.00 uur.
De Hottub Heroes kunnen goed overweg met het predikaat feestband. Het repertoire is breed maar ze gaan het lekkerst op wat steviger werk. Van AC/DC tot de nieuwste meezingers.

Nacht van Lochem – Het is inmiddels een gouden traditie: de Nacht van Lochem houdt je (niet) van de straat. Als het weer een beetje meezit is het druk in en rond de horeca in het centrum. Hier en daar klinkt muziek. Maar het weerzien van (oude) bekenden en veel sfeer zijn de voornaamste ingrediënten.

Donderdag:
Klootschieten – Als je de Nacht van Lochem niet in de benen hebt, kun je op donderdagochtend vanaf 8 uur met frisse moed beginnen aan het traditionele klootschiettoernooi. Meer informatie hierover vind je HIER

Theater op de Keien – Voor nachtbrakers in de aanvangstijd van het jaarlijkse straattheater-spektakel wellicht wat beter verteerbaar. Vanaf 12.00 uur trekken er gekke, mooie dan wel ontroerende acts door het centrum. Een voorproefje vind je HIER

DJ Rob de Jong – Het is Hemelvaartsdag en je bent op zoek naar gezelligheid. Die vind je dan in de feesttent. Daar staat onze plaatselijke DJ Rob de Jong voor sfeerverhogende muziekjes. Hopelijk is de DJ op tijd wakker want in nacht ervoor zet hij café In den Olden Keyzer op de kop. Hij wordt om 14.30 uur verwacht.

Take2Music – Zelfde middag, zelfde podium: Take2Music. Klinkt niet bekend? Komt wel! Achter die naam gaan namelijk 2 leden van de Trainband schuil. Na de Edelweiss Kapelle is dat toch wel de tweede ‘huisband’ van de Keidagen. De band bestaat nog, maar zangeres Brigitte en muzikant Frank stapten eruit om als duo verder te gaan. Ze zijn al heel lang een stel. Muzikaal blijft Take2Music dichtbij de Trainband; veel herkenbare en meezingbare nummers. Vanaf 15.00 uur wisselen Take2Music en Rob de Jong elkaar af.

The Heinoos – Het heeft iets aparts… De voormalige Normaal-gitarist Jan Kolkman verlaat The Heinoos en wat doet de band? Ze starten de ‘Høken met The Heinoos tour’. Dus overall aan en een zuidwester op gen vallend bier. Het daldeejen begint om 22.00 uur. Toegang: veur niks!

Vrijdag
Crazy Keikids Cupcake Cup – De vrijdag van de Keidagen is al jaren grotendeels voor de kids. Dat is dit jaar niet anders. Rond 12.30 uur begint de Crazy Keikids Cupcake Cup. Denk nu niet dat de stukken ervan afvliegen en de ovens branden in de feesttent. Het is de bedoeling dat de cupcakes thuis worden gebakken. Het thema is ‘Circus in de Tent’. De baksels moeten tussen 12.30 en 13.00 uur bij de jury. Die slaan dan aan het proeven (de bofkonten!) en maken rond 13.45 uur bekend wie de beste ‘koekenbakker’ van Lochem is.

Toneelstuk TOP Lochem – Nog een traditie! De plaatselijke toneelvereniging TOP brengt op vrijdagmiddag weer een toneelstuk voor kinderen op de planken van de tent. Dit keer is dit ”Brechje en de toverspiegel’. De voorstelling begint om 13.00 uur, dus nog voor de prijsuitreiking van de ‘cupcake-competitie.’

Circus in de Tent – Als de cupcakes die de jury niet heeft verslonden zijn verdeeld en opgegeten is het tijd voor actie. Van jeugdcircus Caroly leren de aanwezige kids allerlei acrobatische kunstjes, tijdens een aantal speciale workshops. En je kunt je laten schminken.

DJ Kidz – Beentjes van de vloer op de muziek van DJ Kidz! Hij haalt daarbij allerlei verrassende gekkigheid uit. Vanaf 15.00 uur gaat hij los.

Maan, DJ Rob de Jong und Jawohl – Nu de meeste sneeuw wel is verdwenen van de toppen van de Lochemse Berg is het letterlijk tijd voor ‘après ski’. Na de inleidende schermutselingen van DJ Rob de Jong (21.00 uur) bestormt rond 22.00 uur de band Jawohl het podium. Deutsche Schlagers – en dat zijn geen collega’s van Bennie Sieverink (!) – zo ver het oor reikt.  Hoewel; een Nederlandse meezinger en een Engelstalige feesthit ontbreken niet. Vanaf 23.00 uur komt (de) Maan op. Niet het hemellichaam maar de populaire zangeres die deze naam draagt.
Kaarten á 10 euro zijn te koop bij de VVV Lochem.

lees verder onder video…

Zaterdag
DJ Rob de Jong – Hij draait,… overuren. Dit keer moet hij de prikklok om 14.00 uur activeren om de zaterdagmiddag een eerste muzikale slinger te geven. De rest van de middag vult hij de gaatjes in het programma.

Crazy Magician – Hij heet Niels Harder trekt als Crazy Magician flink van leer. Hij is fan van Hans Klok en David Copperfield en neemt zijn beste trucs mee naar Lochem. En een flinke dosis glamour natuurlijk…. Liever wij woorden met goochelen (<— huh?!). Vanaf 14.30 uur.

De Mannen van Oranje – Wie van meezingen houdt kan er maar beter geweest zijn. De Mannen van Oranje hebben het genre tot kunst verheven. De zanger is de huiskweler van de vermaard Amsterdamse kroeg Bolle Jan. De muzikanten komen uit de begeleidingsbands van bekende collega’s als André Hazes Jr, Frans Bauer en Wolter Kroes. Rond 15.15 uur is het bal in de tent.

The Housekeepers – Op de zaterdagavond zetten om te beginnen twee huishoudelijke medewerkers de dingen even recht. The Housekeepers zijn Jaap Reesema en DJ Faulhauber. De eerste kun je kennen van de X-factor. De tweede mixt alles aan elkaar. Ze brengen hits vanaf de jaren ’90 tot nu. Ze zijn bekend door hun geheel eigen remixes van bekende nummers. Vanaf 21.00 uur.

Kraantje Pappie – Ja, die ja! Een van de bekendste hiphopartiesten van het land. Gewaardeerd in zowel het mainstream- als het alternatieve circuit. Goeie timing ook van die Keidagen-programmeur, want Pappie heeft net een vette hit te pakken met ‘Lil Craney’. De Groninger zou na 2016 stoppen met optreden onder de naam Kraantje Pappie, maar deed dat toch maar niet. Wij snappen het wel: Eerst Lochem zien en dan…!

lees verder onder de video…

Beatcrooks – Vorig jaar al een groot succes en dus in de herkansing. The Beatcrooks spelen opnieuw een thuiswedstrijd. Ze trekken al freestylend het hele land door maar zaterdagavond kunnen ze het met de fiets af. Housebeats en foute feestmuziek uit hetzelfde luidsprekertje? Het kan, als je maar wilt. Dus confettikanonnen in de aanslag en… vuur!
Tickets á 10 euro voor de zaterdagavond verkrijgbaar bij de VVV

Zondag
Wiesnhammer – Zondag. Altijd een dubbel gevoel. Het hart baalt van alweer de laatste dag. De voeten en bij sommigen ook het hoofd zeggen: ‘genoeg!’ Maar uiteraard niet nadat er nog even flink feest is gevierd. Met hele familie nog even naar de kermis en dan… Edelweiss! Maar de vermaarde kapelle uit Gelselaar komt zelden alleen. Zo zien we daar dit keer drie vrolijk gelederhoosde zuiderlingen die zich Wiesnhammer noemen opduiken. Nog één keer après ski, zodat we zeker weten dat de sneeuw van de Lochemse Berg definitief is gesmolten.

DJ Ötzi Tribute – Als je Anton heet moet je je niet meteen aangesproken voelen als de hele tent ineens je naam scandeert. Deze Ötzi ziet er naar verluidt net zo uit als de echte. Hopelijk wordt de dan echte DJ bedoeld en niet het gletscherlijk waar hij naar is vernoemd. Die zag er minder patent uit.

Edelweiss Kapelle – Hoeveel feest kan een mens verdragen? Antwoord: véél! In Lochem althans. Want als je op de vijfde dag na het begin van de Keidagen nog uit volle borst kunt meegalmen met ‘Sierra Madre’ en dan nog altijd niet ‘Atemlos’ bent, dan ben je een echte. Pas ruim na zes uur klinkt in menig Lochemse sponde: ‘Mag het licht uit?’