Wijnfestival ‘Lochem met Smaak’ groot succes [fotogalerij]

0
Beeld van het Wijnfestival in de Grote Kerk (foto: Jorrit van der Kolk)

LOCHEM – Het tweejaarlijkse wijnfestival ‘Lochem met Smaak’ in de Grote Kerk werd zaterdag (28/10) een groot succes. De belangstelling van het publiek was groot en de sfeer uitstekend.

De foto’s uit de galerij onderaan dit artikel zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Niek Hidding van NHphotsHolland. De hoofdfoto is van Jorrit van der Kolk.

Tevreden
Vinoloog en secretaris van de organisatie Harry Mengerink keek niet erg lang na de start van het festival om 14.00 uur tevreden rond in de goed gevulde kerk. Een ‘inspectieronde’ had hem eerder op de dag geleerd dat er in totaal zo’n 350 tot 400 wijnen konden worden geproefd.

Glas
Bezoekers kochten bij de ingang een glas á raison van 10 euro. Daarmee kon bij de vele stands gratis ‘een bodempje’ van de wijn naar keuze worden geproefd. Wie het glas wat meer gevuld wenste te zien moest daar een muntje voor neertellen, die overigens niet meer dan een euro per stuk kostten. Die muntjes konden ook worden besteed aan hapjes van bijvoorbeeld poelier ‘t Vöske, restaurant Kawop en slagerij Sieverink.

Restauratiefonds
Een deel van de opbrengst van het festival en van de verkoop van Lochem-wijnen via plaatselijke winkels gaat naar het restauratiefonds van de Grote- of Gudulakerk die in het leven werd geroepen door wijlen huisarts Daan Voûte.