Orange Maplewood wordt Maple [video/audio]

0

LOCHEM/AMSTERDAM – De band Orange Maplewood verandert de naam in simpelweg Maple. De mensen die de crowdfunding-actie steunden hebben er even op moeten wachten maar de beloofde tegenprestatie komt eraan. Via onder meer Spotify en YouTube is inmiddels een eerst nummer van de nieuwe cd te horen.

Lochemers
Orange Maplewood is in Lochem ontstaan en heeft nog altijd 2 (oud-)Lochemers in de geledingen. Dat zijn gitarist/zanger Jordy Sanger en drummer Duncan Daalmeijer. De band toog in de zomer van 2016 naar Frankrijk om daar opnamen te maken voor een nieuwe cd. Eenmaal thuis moest er een crowdfunding-actie op touw worden gezet om de mix, mastering en persing mogelijk te maken. Die actie werd een succes.

Ontgroeit
De donateurs hebben nu een mail ontvangen waarin de band niet alleen nieuwe muziek maar ook een naamswijziging aankondigt. ‘Het album dat nu op de planken ligt is Orange Maplewood ontgroeit. Wij vinden dat het wereld in moet met een nieuwe naam. De kern blijft hetzelfde, zo ook de visie’, zo is te lezen. ‘Maple is born!’

Eat your dog
Eerder deze maand werd via YouTube en Facebook al een tipje van de sluier opgelicht door een fragment van het nummer ‘Eat your dog’ te posten. Dat nummer is nu in z’n geheel en gratis beschikbaar op verschillende platforms. Hieronder de links:

Spotify
Deezer
Itunes
Google Play
Youtube

De donateurs krijgen binnenkort bericht over hoe de beloofde tegenprestatie voor hun bijdrage wordt afgehandeld. Zo werd iedereen die minimaal 15 euro bijdroeg een cd in het vooruitzicht gesteld.