Wijnfestival Lochem duikt op in Nijmeegse Vierdaagse [video’s]

0
Lochemse wandelaars in Elst, met Lochem-met-Smaak-wijn (foto: Harry Mengerink)

LOCHEM/ELST – Lochemse wijn in de Nijmeegse Vierdaagse? Het kan, zo bleek deze week toen voorzitter Harry Mengerink van Lochem met Smaak als toeschouwer in Elst een viertal Lochemse wandelaars voorbij zag komen. Die zijn dit jaar gemakkelijk herkenbaar aan de door de gemeente verstrekte T-shirts.

Promotie 
Mengerink zag er meteen een mooi ‘promotiemomentje’ in. ,,Ik heb altijd wel wat flessen van onze Lochem-met-Smaak-wijn bij me, dus die heb ik de Lochemers ter plekke aangeboden”, zo zegt hij. En passant werd er ook nog even een (heel) korte video gemaakt van de voorbijtrekkende wandelaars met een fles rode Bacchus op de voorgrond. Deze wijn is momenteel, samen met de witte Oris, in veel Lochemse winkels te koop.

(Lees verder onder video)

Gudulakerk
Het tweejaarlijkse wijnfestival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 oktober, in de Grote Kerk. In de aanloop ernaar toe zal LochemsNieuws regelmatig nieuws brengen. De opbrengst van het festival dat 10 jaar geleden begon gaan naar de Stichting Restauratiefonds Grote- of St. Gudulakerk, die ooit werd opgericht door wijlen huisarts Daan Voûte.

Vrienden

De opbrengst beliep tot nu toe telkens tussen de tien- en vijftienduizend euro. Het streven is om dit jaar zeker dat laatste bedrag te halen en mogelijk te overtreffen. Een belangrijke bron van inkomsten zijn de Vrienden van het Wijnfestival Lochem. Voor 100 euro krijg je op 28 oktober een VIP-behandeling. Je mag meedoen aan alle proeverijen en krijgt na afloop een bijzondere verrassing. Harry Mengerink: ,,De Vrienden gaan naar huis met een goody-bag waarvan de inhoud meer waar is dan hun bijdrage.”

Aanmelden
Op dit moment zijn er 43 Vrienden genoteerd. Het zijn zowel ondernemers als particulieren. Het moeten er de komende tijd nog meer worden. Aanmelden kan met een formulier op de website lochemmetsmaak.nl.

Hole-in-one video

Eerder werd al een heel professioneel ogende video gemaakt ter promotie van het festival en de door Helène Schaap van Wijn van Helène geselecteerde wijnen. Bekijk de video hieronder.