Lochemse Voordeeluitjes.nl ziet run op last-minutes

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Veel mensen willen tussen nu en 2 weken op vakantie in eigen land. Daarbij zijn de kustregio’s populair, gevolgd door bestemmingen in Gelderland, Overijssel en Drenthe. Dat meldt Voordeeluitjes.nl met hoofdvestiging in Lochem.

Voordeeluitjes.nl trekt de conclusie uit recente zoek- en boekcijfers. Zo’n 40% van de bezoekers van de populaire website wil tussen nu en 2 weken vertrekken en is dus op zoek naar last-minute-aanbiedingen. Bij mooi weer is het op de Nederlandse stranden en wandel- en fietspaden net zo goed toeven als in het buitenland zo lijken velen te denken.

Korte vakanties
De vraag naar korte vakantie aan de kust ligt 22% hoger dan vorig jaar. Veel Nederlanders besluiten in eigen land te blijven voor een korte vakantie in een hotel of op een vakantiepark. Vooral Noordwijk, Bergen aan Zee, Scheveningen en Texel zijn gewilde bestemmingen. In juni en juli zitten kusthotels veelal vol, aardoor moet worden uitweken naar andere gebieden. Zo is er 19 % meer vraag naar accommodaties in Drenthe. In Zuid-Holland is zelfs een groei van 35 % te zien.

Terreurdreiging
Voordeeluitjes.nl denkt dat ook onrust in landen die voorheen druk werden bezocht een rol speelt bij de toename van de vraag naar vakanties in eigen land. Recente cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO tonen de belangrijkste reden om ergens niet naartoe te gaan; terreurdreiging. Dit blijkt voor 45 % van de ondervraagde Nederlanders op te gaan.

Halfpension en all inclusive in de lift
Vakantiegangers kiezen vaker voor concepten waarbij onder meer maaltijden en drankjes zijn opgenomen in het arrangement. Voordeeluitjes.nl ziet dit jaar de vraag naar vakanties op basis van all inclusive met 22 % toenemen ten opzichte van 2016, terwijl de vraag naar een verblijf op basis van halfpension een nog grotere groei laat zien bij een vergelijk met vorig jaar, namelijk een gemiddelde stijging van bijna 50 %.

Zoover Award

Voordeeluitjes.nl is onderdeel van de Freetime Company en is gevestigd aan de Larenseweg in Lochem. Voordeeluitjes is onder meer bekend van de tv-commercials en de uitjes die maandelijks worden gepresenteerd op meerdere pagina’s in de Kampioen van de ANWB. Het Lochemse bedrijf werd zowel vorig jaar als dit jaar onderscheiden met de Zoover Award voor beste hotelaanbieder.

(bron: www.freetimecompany.nl)