Wethouder: ‘Online shoppen zorgt voor meer karton’

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – De enorme toename van online shoppen tijdens de coronacrises levert veel extra karton op in het oud-papier dat wordt ingezameld. Dit zorgt soms voor problemen in de ondergrondse papiercontainers omdat te grote stukken karton klem komen te zitten. Hierdoor lijkt deze soms vol te zitten terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Dit werd vooral duidelijk tijdens de sneeuwperiode in februari, toen de toeloop bij deze containers groot was.

De PvdA stelde maandag vragen aan wethouder Henk van Zeijts over klachten over volle papiercontainers tijdens de winterse periode. Toen viel onder meer een volledige inzamelronde van de oranje papierbakken in Gorssel uit, maar ook elders konden de inzamelaars hun werk niet doen. Dat zorgde ervoor dat veel mensen, toen de wegen weer enigszins begaanbaar waren, hun heil zochten bij de ondergrondse containers.

Kleiner maken

Volgens de wethouder ontstaan daar vaker problemen door te grote stukken karton. Hij roept gebruikers dan ook op om het karton in kleine stukken aan te leveren. Gebruikers kunnen ook helpen door problemen meteen te melden bij Circulus-Berkel. De frequentie van ledigen kan waar nodig worden opgevoerd naar vier keer per week. Dit gebeurt nu al bij containers die veel gebruikt worden. De ledigen vindt indien nodig plaats op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.