Wethouder: ‘Belangstelling voor panden Den Hollander Food’

0
Het voormalige pand van Den Hollander Food aan de Hanzeweg (Bron: Google Streetvies)

LOCHEM – De gemeente Lochem is in gesprek met een bedrijf dat belangstelling heeft getoond voor de leegstaande panden van Den Hollander Food aan de Hanzeweg. Zonder namen te noemen zei wethouder Jan Kottelenberg maandagavond (6/2) dat het gaat om ‘een fors aantal banen’.

Arbeidsplaatsen
Kottelenberg vertelde het in het kader van vragen uit de gemeenteraad over de werkgelegenheid in de gemeente. Uit cijfers blijkt dat Lochem afgelopen jaren 190 arbeidsplaatsen heeft verloren. Dat is geheel tegen de trend in. Kottelenberg denkt dat het vertrek van Den Hollander Food de voornaamste reden voor de achteruitgang is. Hij plaatste het verlies in perspectief door eraan te herinneren dat de gemeente over 2014 en 2015 de grootste groeier in de regio was. Over die jaren kwamen er 660 banen bij.

Groei verwacht
De wethouder verwacht over dit jaar een groei van banen. Los van de mogelijke deal met de panden van Den Hollander komt de Twentse Kabelfabriek (TKF) met 80 arbeidsplaatsen terug naar Lochem. Verder trekt de belangstelling voor bedrijventerreinen sterk aan.

Jonge Ondernemers
Ook wordt er in het kader van de Economische Agenda gewerkt aan een centrum voor jonge ondernemers. Daarvoor is de wethouder nog in de slag met de provincie over de benodigde co-financiering van 1.5 ton die uit Arnhem wordt verwacht. De wethouder liet overigens ook weten dat zich 22 kandidaten hebben gemeld voor de fucntie MKB-manager.

Bedrijventerrein
Kottelenberg meldde een vervelend akkefietje met de provincie. Die vindt dat Lochem teveel bedrijventerrein in optie heeft. Daarover zijn afspraken gemaakt in het kader van de ‘regionale planning bedrijventerreinen’. Lochem verzet zich tegen de opvatting van de provincie.