Werkzaamheden Albert Heijn stil voor bodemonderzoek

0
De jeugdherberg 't Locheym stond vroeger op de plek van AH in Lochem (bron: oude ansichtkaart)

LOCHEM – De werkzaamheden bij Albert Heijn in Lochem liggen een paar dagen stil. Volgens de gemeente is de aanleiding een vooraf gepland onderzoek. Vooronderzoek heeft uitgewezen dat er sprake kan zijn van bodemverontreiniging.

Voor de uitbreiding van de supermarkt is al het nodige graafwerk verricht. Nu alles open is kan goed worden onderzocht wat de bodemgesteldheid is. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen sprake is van gedwongen stillegging maar van een gepland onderzoek.

Voorgeschiedenis

Welke verdenking uit het vooronderzoek naar voren is gekomen kon de woordvoerder woensdag niet zeggen omdat de betrokken ambtenaar afwezig was. Nadere informatie hierover volgt nog. Mogelijk heeft te maken met de voorgeschiedenis van de locatie. In de villa die er ooit stond was aanvankelijk de jeugdherberg ‘t Locheym gevestigd. Daarna was het in gebruik als garagebedrijf.

Garagebedrijven

Eerst was dat garage Van de Noort, dat later naar de Noorderwal verhuisde. Daarna was Forddealer Auto Zutphen-Lochem er jarenlang gevestigd. Destijds maakte ook een tankstation daar deel van uit. Wat er na vertrek van het bedrijf en voor de bouw van AH aan bodemsanering is gedaan is onbekend.

Later meer…