Home Lifestyle Consument AH soms even dicht om schappen te vullen

AH soms even dicht om schappen te vullen

0
Albert Heijn in Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Albert Heijn neemt steeds meer maatregelen in de strijd tegen corona. Klanten hebben vrijdag een bericht ontvangen waaruit blijkt dat de filialen af en toe even de deuren sluiten om op een veilige manier de schappen bij te vullen.

Alle winkels worden meerdere malen per dag bevoorraad. Bij kleine winkels is dit zo’n vier keer per dag, bij grotere tot soms wel tien keer. Om te voorkomen dat vakkenvullers en klanten te dicht bij elkaar komen, gaat de deur af en toe even op slot.

Wagentje verplicht

Ook is bij de meeste winkels de regel ingesteld dat het gebruik van een wagentje verplicht is. Door het aantal wagentjes te doseren wordt voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn.

Nieuw is dat medewerkers van zorginstellingen voorrang krijgen als een rij staat bij de ingang. Dit om ervoor te zorgen dat ze, naast de grote werkdruk, niet ook nog eens moeten wachten als ze boodschappen willen doen.

Rode Kruis

Voor mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen worden vrijwilligers van het Rode Kruis ingezet. In dit weekend worden bij AH Nederlandse tulpen verkocht waarvan het Rode Kruis financieel profiteert.

Albert Heijn meldt verder dat het speciale uurtje voor 70-plussers tot positieve reacties uit de doelgroep leidt. Dit ondanks het vroege tijdstip – voor 8.00 uur in de ochtend.