Werk aan weg Laren-Harfsen-Epse zorgt voor afsluitingen

0
Op deze kaart is de N339 in rood aangeven. De omleidingsroutes tijdens werkzaamheden zijn blauw (bron: provincie Gelderland)

LAREN/HARFSEN/EPSE – Tussen 11 oktober en 19 november wordt gewerkt aan de N339 tussen Laren en Epse. Dit leidt tot afsluiting van de weg in 2 fasen. Tussen 11 oktober en 5 november is het weggedeelte tussen Harfsen en Epse dicht. Van 8 tot 19 november geldt hetzelfde voor het gedeelte tussen Laren en Harfsen.

Naast groot onderhoud wordt de verkeersveiligheid verbeterd. In de eerste fase vervangt de provincie het asfalt tussen Harfsen en Epse. De rijstrook voor het autoverkeer wordt smaller, terwijl de rode fietsstroken breder worden. Bestaande drempels worden verhoogd en er komen 9 nieuwe exemplaren. Daarnaast wordt het overzicht op het kruispunt met de Huzarenlaan en de Heideweg verbeterd door de aansluitingen op de N339 haaks te maken.

Laren-Harfsen

Tussen Laren en Harfsen worden eveneens de aansluitingen van de zijwegen op de hoofdweg verbeterd. De bushaltes bij de Bieldersteeg worden verlengd. Hierdoor krijgt de lijnbus meer ruimte om veilig te stoppen.

Tijdens de werkzaamheden is het weggedeelte waar wordt gewerkt afgesloten en gelden er omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Deze worden met borden aangegeven. Verkeer vanuit Lochem en Laren wordt omgeleid via de N332 en A1 naar Deventer. Verkeer vanuit Epse wordt omgeleid via de N348 richting Zutphen en daarna via de N346 richting Lochem. Fietsers worden plaatselijk omgeleid. Aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Voorkom overlast

Weggebruikers kunnen helpen om overlast en drukte te verminderen door hun route goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op gelderland.nl/n339.