Groot onderhoud aan weg Ruurlo-Lochem (N312)

0
De omleidingsroute voor de wegafsluiting van de weg tussen Lochem en Barchem (bron: provincie Gelderland)

LOCHEM/BARCHEM – Vanaf maandag 22 augustus krijgt de N312 tussen Barchem en Lochem een nieuwe asfaltlaag en een gewijzigde weginrichting. Dit zorgt voor een wegafsluiting en een omleiding voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 18 september. Later volgt nog het gedeelte van de N312 tussen Barchem en Ruurlo.

De afsluiting van het weggedeelte tussen Lochem en Barchem leidde afgelopen maandag tot een kort geding tegen de Provincie Gelderland, de eigenaar van de weg. Drie horecabedrijven aan de weg vrezen omzetverlies door de afsluiting die tot vier weken kan duren. De rechtbank oordeelde echter dat het werk volgens plan kan doorgaan.

60 kilometer

Bij de aanpassing wordt de weg versmald en gaat de maximumsnelheid omlaag naar 60 kilometer per uur. Het weggedeelte tussen Barchem en Ruurlo gaat op de schop van 19 september tot en met 16 oktober. In beide gevallen blijven de aanliggende woningen bereikbaar, hoewel de bewoners wel hinder kunnen ondervinden.

Groot onderhoud aan de N821, van Barchem naar Borculo, start pas later. Het asfalt is daar nog in goede staat. Wel wordt in de week van 22 tot en met 28 augustus een verkeersplateau aangebracht op de kruising van de Barchemseweg en de Morsmanhof. Dit is aan de rand van de bebouwde kom van Borculo.

Kom Barchem

Aanpassingen in de kom van Barchem zijn nog onderwerp van overleg tussen provincie, gemeente Lochem en de politie. Bewoners van Barchem ervaren de verkeerssituatie op de doorgaande weg als gevaarlijk. De provincie geeft aan dat het overleg en afstemming met de omgeving meer tijd kost dan gepland. Dit deel wordt daarom losgekoppeld van de werkzaamheden buiten de bebouwde kom.

De omleidingsroute voor het eerste deel van de werkzaamheden loopt via de Nettelhorsterweg (N825) en de N315 van Borculo naar Ruurlo. Wie lokaal bekend is weet wel kortere routes te vinden.

Meer informatie over de werkzaamheden en plannen is te vinden op de website van de provincie: Klik HIER om de juiste pagina te bezoeken.