Nieuwe CDA-fractie in beeld

0
De vernieuwde CDA-fractie met vlnr: Pieter Bas ter Maat, fractievoorzitter Corry Giesen en Eelke Meijer (foto: CDA)

LOCHEM – Vorige week maandag werden twee nieuwe raadsleden voor het CDA beëdigd. Het nieuws brachten we al eerder, maar nu is er ook een foto van de nieuwe fractie. Die is nu weer op de normale sterkte van drie leden. Afgelopen maand vetrokken twee raadsleden. Nieuw zijn Corry Giesen uit Epse en Eelke Meijer uit Eefde. Zij voegen zich bij Pieter Bas ter Maat die sinds begin 2020 in de raad zit.

Iedereen telt

Corry Giesen, die hiervoor bestuurssecretaris voor de partij was, treedt op als fractievoorzitter. In een persbericht laat de vernieuwde fractie weten te staan voor de belangen van de inwoners en het bedrijvenleven in de gemeente. ‘Iedereen telt’, zo luidt het credo. Verder zegt de nieuwe ploeg een constructieve bijdragen te leveren aan het werk binnen de gemeenteraad en bij voorstellen van het college steeds het belang van iedereen voorop te stellen.

Crisis

Het CDA wordt al langere tijd geplaagd door een interne crisis die deels het gevolg lijkt van botsende karakters. Richting gemeenteraadverkiezingen en bij de presentatie van de daarbij behorende kandidatenlijst moet blijken of de crisis is bezworen en hoe de kiezer hierop reageert.

Opvolging

De beide nieuwbenoemde raadsleden nemen de zetels in van Erik Hoentjen en Coby Wiltink die vorige maand aangaven te willen stoppen. Aanleiding was voor Hoentjen het landelijke landbouwbeleid van het CDA en fractievoorzitter Wiltink gaf aan dat de interne strubbelingen in de partij hun uitwerking hadden op haar gezondheid.