Weekblad Extra Nieuws stopt met papieren krant

0
Deel van de voorpagina van de laatste papieren Extra (bron: extra.nl)

LOCHEM -Weekblad Extra Nieuws is deze week voor het laatst in gedrukte vorm verschenen. De krant gaat verder als online nieuwssite. Extra Nieuws bestaat 34 jaar.

De redactie schrijft in het laatste papieren nummer dat er een trend gaande is van papier naar online. De lezer wordt vanaf nu bediend via de de website, Facebook, Twitter en Instagram.

Start
Het blad is in de jaren ’80 ontstaan. Toen begonnen Jan en Ada Klein Polsvoort met een krant met hun toenmalige fotozaak aan de Smeestraat als thuisbasis. In de laatste papieren editie zijn wat oude (voorp)pagina’s en advertenties uit de begintijd afgedrukt.

Spoeling dun
Inmiddels is de spoeling met name op de advertentiemarkt nogal dun geworden. Naast Extra Nieuws worden de Berkelbode, In de Kijker en De Gids in de hele gemeente Lochem bezorgd. Aan de randen van de gemeente verschijnen nog meer uitgaven.

Social media
Ondernemers communiceren steeds vaker rechtstreeks met hun klanten via social media. Om het bereik te vergroten besteden ze daar (een deel van) hun advertentiebudget aan. Nieuwsconsumenten zoeken en vinden het nieuws steeds vaker online en vooral ook op Facebook. Van die laatste trend hoopt Extra Nieuws nu te profiteren. De advertentietarieven zijn online aanzienlijk lager dan in de papieren krant.

Lees HIER de laatste editie van Extra Nieuws