Stichting die Extra Nieuws uitgaf failliet verklaard

0
Deel van de voorpagina van de laatste papieren Extra (bron: extra.nl)

LOCHEM/ZUTPHEN – De rechtbank Zutphen heeft dinsdag de Stichting Regio Media Nederland failliet verklaard. Het gaat om de uitgever van weekblad Extra Nieuws, dat twee weken geleden voor het laatst verscheen.

Op de eigen website extranieuws.nl meldt de redactie dat het faillissement is aangevraagd door een zieke werkneemster. Zij zou tevens de enige schuldeiser zijn.

In het laatste nummer liet de redactie weten dat onder meer de keuze van veel ondernemers om via andere wegen te adverteren ten grondslag lag aan de keuze om te stoppen met de gedrukte oplage.

Online
Extra kondigde toen aan online wel door te gaan met het brengen van nieuws en het bieden van een platform voor adverteerders. In het bericht op de website van Extra Nieuws wordt gemeld dat dit gewoon doorgaat. De websites zouden buiten het faillissement vallen. Naast extranieuws.nl is ook extra.nl nog actief.

Curator
Mr. M. Vriezekolk uit Zutphen is door de rechtbank benoemd tot curator. Extra hield kantoor in ‘t Stadshuus aan de Markt maar dat is inmiddels ontruimd.