Ter Stal betrekt pand van Tuunte aan de Bierstraat

0
Ter Stal werkt aan een verhuizing naar de Bierstraat (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het gerucht deed al een paar weken de ronde maar nu is het zeker: Ter Stal verruilt het huidige pand aan de Nieuwstad voor de voormalige winkel van Tuunte aan de Bierstraat 15; Er wordt al bijna 2 weken gewerkt aan de inrichting.

De bevestiging komt van Ter Stal zelf, via een mededeling die op de ramen van het voormalige Tuunte-pand is geplakt. Wanneer de winkel weer open gaat is nog niet bekend.

Het voormalige pand van Tuunte wordt gereed gemaakt voor de komst van Ter Stal (foto: LochemsNieuws)

Huurcontract
Ter Stal – een familiebedrijf met hoofdvestiging in Almelo – kwam medio vorig jaar al in het nieuws toen bekend werd dat het huurcontract van de winkel aan de Nieuwstad werd opgezegd. Toen ging het gerucht dat er een verhuizing naar de Walderstraat zat aan te komen. Dat bleek loos alarm.

Plannen
Het bedrijf, dat bekend staat als weinig spraakzaam, liet toen weten dat er geen concrete verhuisplannen waren maar dat het uitdrukkelijk de bedoeling was om in Lochem te blijven. Het opzeggen van een huurcontract waarvan het einde in zicht is, is niet ongebruikelijk. Het is een beproefd middel op de verhuurder te verleiden tot een verlaging van de huurprijs of tot een kortere looptijd van het huurcontract. Het huurcontract aan de Nieuwstad liep eind vorig jaar af.

Het pand waar het failliet gegane Tuunte nog maar kort geleden het veld moest ruimen is eigendom van de Stichting Winkelmaatschap Neêrlands Goet, dat is gevestigd in Den Haag.