Wateroverlast in wijk Detmerskazerne Eefde van kwaad tot erger

0
Voor bewoners van de wijk Detmerskazerne in Eefde is het vaak lastig om met droge voeten hun huis te bereiken (foto: LochemGroen!)

EEFDE/LOCHEM – De problemen met wateroverlast in de wijk rond de Detmerskazerne in Eefde zijn de afgelopen maand verergerd. Bewoners moeten met de voeten tot aan de enkels onder water hun huis zien te bereiken. Kinderen moeten tot aan de voordeur worden getild, zo laat LochemGroen! weten. Deze partij hield op 1 maart een bijeenkomst waar bewoners zich beklaagden over problemen in de ruim 1 jaar oude wijk.

Het ging toen ook al over wateroverlast, maar ook over verkeersveiligheid. Twee wethouders gaven toen aan dat er direct en serieus zou worden gekeken naar de problemen. De bewoners hebben zich nu opnieuw bij LochemGroen! gemeld omdat er nog geen actie is waargenomen.

Ergernis

Eerder gaven bewoners al aan dat er begrip is voor de ontwikkelingstijd van het
nieuwbouwproject. De onduidelijkheid, het ontbreken van een plan van aanpak en
een duidelijk aanspreekpunt zorgt echter voor onzekerheid. Het achterblijven van het beloofde contact met de wethouders wekt ergernis bij de bewoners. LochemGroen! roept het college op om de problemen snel en adequaat op te pakken.

De gemeente was nog niet in staat om te reageren op dit bericht. Die reactie volgt later…

Water tot aan de enkels in de wijk Detmerskazerna in Eefde (foto: LochemGroen!)