VVV Lochem nu ook toegankelijk met rolstoel of rollator

0
De VVV in het oude Stadhuis is nu ook toegankelijk met rolstoel of rollator. Deze foto is gemaakt voordat de anti-sliplaag werd aangebracht (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De Lochemse VVV is sinds een aantal maanden een mooi inspiratiepunt rijker. Door de drie treden voor de ingang van het oude stadhuis was deze niet goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of met een rollator. Dat is nu verleden tijd. Deze week is een constructie geplaatst die ook hen gemakkelijk toegang verschaft.

De metalen constructie is lang, waardoor de helling niet te stijl is. Maandag werd het geplaatst door medewerkers van de contructiebedrijf Rexwinkel uit Zutphen. Omdat ook het loopvlak geheel van metaal is, werd woensdag nog een anti-sliplaag aangebracht.

Commentaar

Volgens de medewerkers van Rexwinkel mocht niet worden geboord in de treden voor de ingang. Het gebouw is immers een beschermd monument. De werkers kregen overigens wisselende commentaren. “De een vindt het mooi maar anderen vinden het juist een lelijk ding”, zo vertellen ze. Degelijk en functioneel oogt het in ieder geval.