VVD bezorgd over reactietijd politie

0
Foto ter illustratie

LOCHEM/GORSSEL – De VVD stelt maandagavond (8/11) vragen over de reactietijd van de politie in de gemeente Lochem. De liberalen maken zich zorgen over de aanrijtijden doordat op steeds meer wegen snelheidsremmende maatregelen worden getroffen. Ook wordt geconstateerd dat de belofte van de politie om elk kwartaal te komen met cijfers over de aanrijtijden niet meer wordt nagekomen. De burgemeester wordt, als portefeuillehouder openbare orde, gevraagd om uitleg te geven.

De VVD vroeg al in 2017 aandacht voor de reactietijd van de politie. Dit leidde tot de toezegging dat de politie elk kwartaal openbaar rapporteert. Dit gebeurde via sociale media met een infographic en een toelichting. De laatste publicatie is van het vierde kwartaal van 2020. Dit jaar bleef het stil.

Vragen

De VVD constateert dat op diverse plekken snelheidsbeperkende maatregelen worden uitgevoerd waardoor de aanrijdtijden verder onder druk komen te staan. Dit brengt de fractie tot de volgende vragen.

1. Is het college op de hoogte van het feit dat de politie in 2021 niet meer publiek rapporteert over de reactietijden in Lochem?
2. Kan het college concreet aangeven waarom deze rapportage is gestopt?
3. Is het college het met de VVD eens dat de reactietijd blijvend aandacht vraagt van hulpdiensten?
4. Kan het college aangeven hoe het momenteel gesteld is met de reactietijden van de hulpdiensten in de gemeente Lochem?
5. Kan het college aangeven op welke manier zij borgt dat de snelheidsremmende maatregelen die worden toegevoegd niet leiden tot langere aanrijdtijden van hulpdiensten?

De vraag wordt maandagavond om 19.00 uur gesteld tijdens het vragenhalfuur dat deel uitmaakt van elke politieke avond. De bijeenkomst is openbaar en bovendien te volgen via een livestream op lochem.nl.