VVN biedt opfriscursus voor oudere automobilisten

0
Foto ter illustratie (bron: PR/VVN)

GORSSEL/LOCHEM – Op 21 en 28 september 2023 organiseert Veilig Verkeer Nederland een Opfriscursus Auto voor senioren (65+) in de gemeente Lochem. Het gaat om twee bijeenkomsten die worden gehouden in ‘t Trefpunt in Gorssel. Er is plaats voor 20 tot 25 deelnemers en het is de bedoeling dat zij bij beide theoriebijeenkomsten aanwezig zijn.

Tijdens twee informele bijeenkomsten gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. De auto biedt veel vrijheid. Ouderen die autorijden willen dat daarom liefst zo lang mogelijk blijven doen. Senioren hebben vaak jarenlange ervaring, hebben het rijbewijs al lange tijd op zak en ze hebben veel kilometers afgelegd. Maar vaak is het voor oudere bestuurders wel enige tijd geleden dat ze zich in verkeersregels hebben verdiept.

Vaardigheden

Ook veranderen fysieke vaardigheden naarmate men ouder wordt. Zoals zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben bij deelname aan het verkeer. Daarom houdt VVN de Opfriscursus Auto. Deze bestaat uit twee leerzame en leuke bijeenkomst van maximaal 2 uur. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag besproken. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl.

Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren deelnemers de kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag. De verkeerskennis kan ook online worden getest via vvn.nl/opfriscursus.

Data

De cursus in de gemeente Lochem vindt plaats op: donderdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag 28 september van 10.00 tot 12.00 uur bij ‘t Trefpunt, Molenweg 53-55 in Gorssel. Het is de bedoeling dat deelnemers op beide dagen aanwezig zijn. Deelname is gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan, zolang er nog plek is, via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN
Opfriscursus Lochem. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20.