Opfriscursus rijvaardigheid door Veilig Verkeer Nederland

0

LOCHEM – Op 2 en 3 oktober kunnen inwoners van de gemeente Lochem hun verkeerskennis en rijvaardigheid opfrissen. Als ervaren verkeersdeelnemer kan het geen kwaad zich nog eens te laten bijspijkeren en te leren over de nieuwste verkeersregel, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijning van wegen.

Ook ontvangt de deelnemers tips over zuiniger en dus milieuvriendelijker rijden. Gewezen worden op routinefoutjes die er in de jaren zijn ingeslopen kan ook nuttig zijn.

Regels en borden
De opfriscursus wordt aangeboden door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Lochem en de Stichting Welzijn Lochem. Op dinsdagavond 2 oktober informeert een verkeersvoorlichter van Veilig Verkeer Nederland de deelnemers over de verkeersregels en -borden die in de loop der jaren veranderd zijn. Deze avond vindt plaats in zalencentrum Stegeman in Laren en begint om 20.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur).

Rijvaardigheid
Woensdag 3 oktober volgt het 2de deel van de cursus. De deelnemers maakt dan een rit met de eigen auto, met een erkend rijinstructeur als passagier. Na afloop wordt besproken wat de bestuurder beter kan doen.

Deze dag is het ook mogelijk zich te onderwerpen aan een gehoor- en
ogentest, door Beter Horen en Bril-In-Mode. Totale duur is ongeveer één uur. Na afloop
ontvangt de deelnemer een naslagwerk, een bewijs van deelname en een ritverslag van de rijinstructeur. Plaats van handeling is opnieuw zalencentrum Stegeman in Laren.

Info en opgave

De kosten bedragen 15 euro per persoon. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de heer Spil van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lochem: 0573-280333.

Opgave kan tot en met 25 september via SWL Vrijwillige Dienstverlening, iedere
werkdag van 9.00-12.00 uur, 0573-254444 of per mail bij vvn.lochem@lijbrandt.nl of
a.israel@welzijnlochem.nl